Ultima oră

Postasii vrinceni au aratat ca sint in forma

Iulia Nicolaie
18 mai 2009 1215 vizualizări
Marsul factorilor postali a adunat la start tineri de 20 de ani, dar si veterani de 60 de ani u etapa regionala a competitiei va avea loc simbata viitoare, la Piatra Neamt u dupa alergare, postasii s-au relaxat la o bere si-o friptura

Marsul factorilor postali, eveniment aflat la cea de-a 33-a editie, a adunat la linia de start zeci de postasi care si-au dovedit abilitatile atletice, dat find ca mersul pe jos este la ordinea zilei pentru cei care ne aduc scrisorile. La start s-au aliniat atit tineri de 20 de ani, cit si "veterani" de aproape 60 de ani. Pe primele locuri s-au clasat Petruta Dragomir, de la Oficiul Focsani, si Mihai Ghius de la Oficiul Adjud, care au cistigat detasat in fata colegilor mai inceti. "A fost greu, la a doua tura voiam sa abandonez. Cu ajutorul colegilor, am continuat si am cistigat", ne-a spus Petruta Dragomir, care se pregateste pentru etapa regionala a competitiei, care va avea loc simbata viitoare, la Piatra Neamt. Acesta este al treilea an in care Petruta Dragomir a iesit pe primul loc la mars. Anul trecut a obtinut locul II la etapa regionala si locul VIII la faza pe tara. Postasii vrinceni au avut de facut ocolul portiunii de la intrarea la Plaja Putna. Femeile au alergat patru ture, iar barbatii sase ture, a cite 400 de metri. Multi au abandonat "lupta", in ciuda sustinerii colegilor. Cistigatorul Mihai Ghius s-a aratat mindru de premiul luat si de faptul ca orasul in care locuieste a iesit in evidenta datorita rezultatului sau. "A fost greu, mi-a fost cald, dar pina la urma am reusit sa impunem sefia municipiului Adjud", a spus Mihai Ghius. Premiile acordate de Posta au fost de criza: 70 de lei pentru locul I, 50 de lei pentru locul II si 30 de lei pentru locul al treilea. Din fericire insa, valoarea premiilor a crescut datorita bunavointei citorva sponsori din judet. Impresionanta a fost prestatia unei angajate a Oficiului Postal din Adjud, Maria Bulz, care la cei aproape 60 de ani a alergat precum o gazela. La sfirsitul competitiei care a dat startul bancurilor si a glumelor printre postasi, acestia s-au odihnit si s-au relaxat in compania unui pahar de suc sau bere cu sau fara alcool si a fripturilor de porc, peste si pui, care au sfiriit pe gratare. (Iulia NICOLAIE)

CASETA

GPS-urile, mai mult decit utile postasilor

GPS-urile primite de postasii vrinceni la sfirsitul anului trecut se dovedesc a fi mai mult decit folositoare, mai ales avind in vedere ca la Arad a avut loc recent o intimplare mai putin placuta, un factor postal fiind agresat si jefuit. Cu ajutorul GPS-ului, infractorul a fost prins in doar citeva zeci de minute. Liderul Sindicatului Liber Posta Vrancea, Gigi Mihalache, a afirmat ca la inceput a fost mai greu de lucrat cu aceste aparate, dar in timp s-au dovedit a fi de mare ajutor postasilor din judet. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.