Ultima oră

Obstea Valea Sarii are un presedinte cu acte

Doina Ganea
30 apr 2009 1590 vizualizări
Instanta a decis ca adunarea generala a obstenilor din 29 martie a fost nestatutara, iar Dumitru Toma este presedinte cu drepturi depline

La Valea Sarii, una dintre cele doua tabere care isi disputa suprematia obstii a cistigat alegerea presedintelui in instanta. Presedintele contestat, Dumitru Toma, ales anul trecut, spune ca, in ciuda faptului ca oamenii au fost ademeniti la sedinta din 29 martie cu dividende de 200 de lei pentru a-l sustine pe contracandidatul sau Costica Rosca, instanta a constatat ca adunarea generala a fost nestatutara si cei patru "dizidenti" care au convocat-o se aflau in ilegalitate. De partea celalta parte, unii dintre contestatari, Costica Rosca si Mihail Grigoriu, ne-au spus ca "Dumitru Toma si ai lui vor sa puna mina pe averea obstii cu orice pret". Cele doua tabere se acuza reciproc de aproape un an ca vor sa preia controlul asupra institutiei private a comunitatii. Ambele au organizat alegeri, care au fost contestate in justitie. Deocamdata, instanta a decis ca adunarile generale din 8 si 29 martie convocate de patru membri ai fostului Consiliu de Administratie, Costica Rosca, Mihail Grigoriu, Nicusor Bordea si Stefan Sandu, au fost nestatutare. Instanta a respins solicitarea celor patru mosneni de a se face inscrieri la registrul asociatiilor si fundatiilor, considerind hotaririle adoptate in cadrul adunarilor ca fiind neintemeiate. Totodata, instanta a mai aratat ca alegerea presedintelui Dumitru Toma din septembrie 2008 a fost legala. "Admite cererea formulata de Obstea Valea Sarii si Matacina prin reprezentant Toma N. Dumitru si dispune inscrierea in Registrul Special aflat la grefa Judecatoriei Focsani a mentiunilor privind alegerea unui nou presedinte al Obstii Valea Sarii, conform hotaririi Adunarii extraordinare a obstii din 07.09.2008 in persoana numitului Dumitru Toma", se arata in dispozitivul sentintei civile din 21 aprilie 2009. Miza disputelor de la Valea Sarii o reprezinta atit patrimoniul obstii de 1.415 ha de padure, cit si miliardele de lei din conturile acesteia produse anual ca urmare a exploatatiilor forestiere. Noul presedinte al Obstii Valea Sarii, Dumitru Toma, a spus ca doreste sa faca un audit la patrimoniul obstii. "Am vrea sa stim si noi pe ce si cum s-au cheltuit banii mosnenilor. O parte din ei stiu ca s-au dat sub forma de dividende, dar despre ce mai este in cont si felul in care au fost gestionate aceste fonduri in aceasta perioada destul de tulbure trebuie sa stie toti membri obstii. Trebuie facut un inventar la ultimul leu", ne-a declarat presedintele Dumitru Toma. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.