Ultima oră

Primarul de la Mera, suparat pe Comisia judeteana

Doina Ganea
23 apr 2009 922 vizualizări
Edilul spune ca nu poate pune in aplicare hotaririle Comisiei de Aplicare a Legilor Fondului Funciar pentru ca actele sint la Parchet

Un grup de locuitori ai comunei Mera au fost ieri cu jalba-n protap la Prefectura pentru a depune un memoriu cu privire la modalitatea de retrocedare a suprafetelor de padure la nivelul comunei. Protestatarii au mers cu plingerea si la Propact, insa liderii Sindicatului Taranilor au fost mai rezervati in a se pronunta. "Noi nu ne-am dat acordul pentru aceasta nota de protest. Credem ca pina la finele acestei luni, asa cum s-a spus, oamenii vor fi pusi in posesie", a declarat presedintele Propact, Costel Ichim. Potrivit primarului din Mera, Ion Sticlaru, oamenii sint nemultumiti pentru ca unele dosare au fost validate potrivit sedintei Comisiei judetene de aplicare a legilor fondului funciar care a avut loc pe 2 aprilie, in timp ce alte dosare nu. "Eu sint cel mai suparat pentru ca oamenii nu sint pusi in posesie. Noi am convocat pentru miine (azi "" n. r.) o sedinta a Comsiei locale la care am invitat si reprezentanti ai Prefecturii si i-am rugat sa ne explice cum am putea sa punem in posesie pe unii oameni si pe altii nu, in conditiile in care toate actele si schitele, deci absolut toate documentele, sint la Parchet, iar procurorii ne-au anuntat ca nu ne pot elibera nici un act din dosare pentru ca ele se afla in cercetare penala pentru diferite infractiuni, cum ar fi fals in inscrisuri si uz de fals sub semnatura privata", ne-a spus Ion Sticlaru. Potrivit acestuia, din cele peste 500 de dosare aflate in lucru, pentru 160 s-a stabilit de catre Prefectura reconstituirea dreptului de proprietate. Printre aceste retrocedari se gasesc persoane care au primit pe baza de declaratii de martor tip "suveica" chiar si cite 30 - 40 de hectare de padure in timp ce altor sateni, care au doar cite 0,5 ha si se afla in aceleasi conditii, nu le-au fost validate dosarele. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.