Ultima oră

Viitorul copiilor, reclamat pentru deturnare de fonduri sociale

Dan Chiriac
11 apr 2009 947 vizualizări
O fosta angajata de la asociatia de colectare de fonduri pentru copiii cu handicap spune ca presedinta nu plateste salariile daca nu se realizeaza norma zilnica u aceasta a reclamat-o pe fosta sefa la Parchet, pe motiv ca ar fi folosit banii strinsi in alte scopuri

O fosta angajata de la o organizatie non-guvernamentala din Focsani a depus la Parchet o plingere impotriva fostilor sai sefi. Procurorii au trimis petitia femeii pentru cercetari la Politia Focsani. Zoita Lera reclama faptul ca reprezentantii Asociatiei "Viitorul Copiilor conteaza 2009" din Focsani au strins bani pentru mai multi copii cu dizabiltati si crede ca acele sume ar fi luat alta destinatie. In plingerea depusa se arata ca asociaÃia a organizat, la inceputul lunii martie, o actiune de stringere de fonduri pentru doi copii cu handicap psiholocomotor din Dumbraveni si pentru alti doi copii din Arad. Totusi, atunci cind una dintre familii a avut nevoie de bani pentru tratamentele copilului, reprezentantii fundatiei au ridicat din umeri. "Plingerea a ajuns la Politia municipiului Focsani la sfirsitul saptaminii trecute. Este in lucru la Biroul de Investigatii Criminale, iar cea care o semneaza reclama o stare conflictuala in cadrul asociatiei. Reclamanta a spus ca din ce cunoaste banii incasati ar fi fost folositi in scop personal de catre sefii organizatiei. Cercetarile vor stabili ce s-a intimplat de fapt", a spus comisarul Gicu Avasiloaie, seful Politei Focsani. In plingere se arata si ca angajatii organizatiei nu ar fi platiti corespunzator. "Pe 25 februarie am fost pentru angajare si pe 9 martie abia mi-a facut cartea de munca. Au spus ca-mi dau 600 de lei salariu, dar dupa ce am semnat au inceput presiunile. Ne-au spus ca daca nu adunam 150 de lei pe zi nu sintem pontati in ziua respectiva si daca nu facem 200 de lei pe zi nu luam diurna. Nu am putut aduna in fiecare zi suma impusa, dar in total, in zilele lucrate, am colectat suma de 3.163 de lei. Cu toate acestea, presedinta asociatiei nu mi-a dat decit 200 de lei din salariul care ar fi trebuit sa mi-l achite. Colectarile erau facute in numele a doua fetite din Dumbraveni, Alina Cristina si Andrea Stefania, dar la acestea au ajuns 3.000 de lei abia dupa ce am depus plingerea la parchet", ne-a spus Zoita Lera. Presedintele ONG-ului pretinde ca fondurile au ajuns integral la copii, dar a refuzat sa faca alte comentarii, pe motiv ca avocatul care o reprezinta in acest caz nu i-a dat acordul sa raspunda la intrebarile presei. Ieri, reporterii au incercat sa ia legatura cu Nastaca Nica, presedinta asociatiei, dar acesta nu a mai raspuns la telefon. Ulterior, pe numarul de telefon avut la dispozitie, reporterii au vorbit cu o doamna care a sustinut ca nu este Nastaca Nica, cind a auzit motivele pentru care este cautata. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.