Ultima oră

Cringul cocalarilor, epurat de voluntari

Ziarul de Vrancea
10 apr 2009 1057 vizualizări
O echipa de voluntari vrea sa faca padurea luna astazi

Cringul Petresti va fi facut "luna" astazi. Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice Focsani, impreuna cu liceenii de la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" si angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta vor participa astazi la un amplu proiect de igienizare a Cringului, incepind cu ora 9.00. "Vom fi in jur de 100 de persoane dar asteptam si alti voluntari sa ni se alature la curatenie. Acesta este cel mai apropiat loc de agrement de Focsani si oamenii ar trebui sa inteleaga ca trebuie sa-l pastram curat. Sa inteleaga si romanul nesimtit ca aceasta trebuie sa fie o oaza de frumusete si verdeata, unde trebuie sa ne simtim bine si nu sa mirosim hirtiile cu care s-au sters cei care au fost inaintea noastra la iarba verde. Trebuie sa invatam sa stringem hirtiile, sa le punem la cos pentru a lasa curat in urma. Urmeaza sarbatorile, vremea s-a incalzit si nici nu vreau sa ma gindesc ce va fi acolo. Vor veni acolo cocalarii si pitipoancele", ne-a spus medicul veterinar Florin Vulpoiu, presedintele Asociatiei pentru Conservarea Diversitatii Biologice, care va coordona actiunea de ecologizare. Organizatia administreaza si centrul de ingrijire pentru animale salbatice din cringul Petresti si spune ca zona a ajuns o adevarata pista de intreceri pentru masini. Acesta spune ca autoritatile ar trebui sa blocheze intrarile in padure, unde se face mult zgomot, ca sa nu mai vorbim de mizerie. In plus, ar trebui ca Politia Rutiera sa puna limitatoare de viteza pe drumul care traverseaza cringul. De altfel, din cauza zgomotului, in ultima vreme nu au mai fost reperate nici caprioarele care se plimbau libere prin cring. "Ar trebui sa se blocheze intrarile in padure ca acolo se face cea mai mare mizerie. Pustii fac off road cu ATV-urile si masinile tunate pe aleile din padure, de aceea au fugit si caprioarele si iepurii. Sint masuri pe care noi nu le putem lua, dar autoritatile pot", ne-a mai spus Florin Vulpoiu, cel care va coordona actiunea de azi. (S. VRINCEANU)


Doua parcuri au fost inaugurate la Panciu


Locuitorii orasului Panciu au parte de doua parcuri noi in care pot iesi la plimbare. Ieri, panglica inaugurala a celor doua investitii de mediu, respectiv Parcul Catedralei si Parcul Central, a fost taiata de prefectul Raluca Dan, vicepresedintele Consiliului Judetean, Dragos Birladeanu si primarul Ion Petre. în Parcul Catedralei, situat linga Primarie, prefectul a tinut sa felicite persoanele cu dizabilitati care au pavat aleile si care se ocupa si de intretinerea acestuia, dar l-a felicitat si pe edilul Ion Petre pentru implicarea in proiectul "Saptamina curateniei". Primarul a precizat ca in Parcul Central tot sistemul de udat plantele este automatizat. Tot ieri, in Panciu au avut loc si ample lucrari de igienizare si ecologizare, fiind 1000 de puieti de salcim si castan. "Saptamina curateniei" continua vineri cu lucrari de igienizare in municipiul Focsani dar si in orasul Odobesti si comunele Nereju, Spulber, Vizantea Livezi, Vinatori, Boghesti, Bordesti, Sihlea si Tataranu. Tot in aceasta dimineata, elevii de la Grupul Scolar "G. G. Longinescu" din Focsani vor curata liziera de salcimi de la intrarea dinspre Odobesti. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.