Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
7 apr 2009 962 vizualizări
Stiri pe scurt din judet

  • Criza mai pastreaza deseurile in gospodarii


  • Aproape doua tone de rable au strins cei de la Compania de Utilitati Publice SA Focsani dupa campania de simbata, de colectare a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice. Potrivit declaratiilor oferite de directorul CUP, Gheorghe Vasilescu, cele mai multe vechituri au constat in componente de calculator la care au renuntat diferite institutii, printre care si Biblioteca Judeteana. "Probabil a fost perioada de inventar, de casari, pentru ca mai multe institutii au scos aparate de calcul. Cam ceea ce era de aruncat in Focsani s-a aruncat. Oamenii se gindesc acum la criza si nu mai renunta asa usor la lucruri. Populatia are in continuare la dispozitie centrul nostru unde poate aduce zilnic aceste deseuri", ne-a spus Gheorghe Vasilescu. (I. C.)


  • "Nu avea lumini, vesta si era baut"


  • Omul de afaceri Vasile Tataru a tinut ieri sa detalieze imprejurarile in care s-a produs incidentul rutier in care a fost implicat in urma cu aproape o saptamina. Politistii au stabilit ca vinovat de producerea incidentului este conducatorul mopedului, care nu s-a asigurat la schimbarea directiei. "In procesul verbal al politiei se specifica faptul ca barbatul nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers si, pe deasupra, nu avea nici un fel de lumina la moped. Mai mult, nu purta vesta reflectorizanta, era baut, iar dupa incident a plecat acasa, insa dupa doua zile a mers la spital, unde a stat o zi", a spus Vasile Tataru. Politistii au confirmat ca mopedul nu respecta normele de circulatie pe timpul noptii. (D. C.)


  • "Romania prinde radacini" si in Vrancea


  • Delegati ai Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, impreuna cu cei ai Regiei Nationale a Padurilor, vor fi prezenti vineri in Vrancea. Aici, impreuna cu reprezentantii Consiliului Judetean, vor participa la o actiune de ecologizare si de plantare de copaci in zone cu terenuri afectate de taieri masive, seceta sau alunecari de teren. "Vom merge si pe teren, sa plantam, in special in zonele cu terenuri degradate", a spus Mircea Diaconu, vicepresedintele CJ. Actiunea face parte din campania "Romania prinde radacini". (M. B.)


  • Directori, regulamentele la control


  • Sala de festivitati a Inspectoratului Scolar va gazdui joi o noua sedinta cu directorii de scoli, incepind cu ora 9.15. La intrunire au fost chemati si oficiali ai Politiei, Pompierilor si Prefecturii, dat fiind ca se vor discuta si aspecte privind masurile de siguranta in scoli. Managerii de scoli au fost rugati sa prezinte si regulamentul de ordine interna in cadrul sedintei. De asemenea, pe ordinea de zi se mai afla discutii care vizeaza descentralizarea si modalitatile de reducere a violentei din scoli. (I. N.)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.