Ultima oră

Drapelele Romaniei si NATO, inaltate la Focsani

Raluca Manolache
6 apr 2009 893 vizualizări
Militarii din marea Garnizoana au tinut un moment de reculegere in memoria capitanului Petre Tiberius, ucis in Afganistan pe 3 aprilie

Militarii din Garnizoana Focsani au celebrat ieri Ziua NATO, serbata anual in prima duminica a lunii aprilie, printr-o ceremonie militara de inaltare a drapelelor Romaniei si NATO. Actiunea dedicata aniversarii a 60 ani de la infiintarea NATO si a cinci ani de la primirea Romaniei in structurile Aliantei Nord-Atlantice s-a desfasurat pe platoul din fata bisericii militare din incinta Brigazii 282 Infanterie Mecanizata in prezenta cadrelor militare si a oficialitatilor locale. "Armata Romana a demonstrat in acesti ani ca este capabila sa isi asume obligatii si responsabilitati. Municipiul Focsani gazduiesti doua mari unitati, Brigada 8 Artilerie Mixta si Brigada 282 Infanterie Mecanizata, care in acest moment fac parte din rindul structurilor destinate NATO, ceea ce ne determina sa fim mindri pentru increderea care ne-a fost acordata si sa fim constienti ca trebuie sa actionam si in viitor cu efort si responsabilitate pentru a indeplini obiectivele si misiunile eficient, operativ si cu profesionalism, sa fim capabili sa raspundem cerintelor nationale si, impreuna cu aliatii, sa desfasuram si in viitor misiuni pentru combaterea amenintarilor la adresa pacii si securitatii mondiale", a spus comandantul Garnizoanei Focsani, general de brigada Florinel Damian. De asemenea, cei prezenti au tinut un moment de reculegere in memoria militarilor care si-au jertfit viata in lupta impotriva terorismului. Ultimul dintre acestia este experimentatul capitan Petre Tiberius, din batalionul 1 Forte pentru Operatii Speciale "Vulturii", care a cazut la datorie pe 3 aprilie, in Afganistan. Ofiterul conducea o misiune de interventie rapida in sprijinul unei subunitati aliate atacate de insurgenti, la 80 de kilometri Sud-Vest de Kabul, in momentul in care a fost impuscat. Chiar daca a fost evacuat de urgenta cu un elicopter, Petre Tiberius a decedat in drum catre spital. Momentul de la Focsani a fost incheiat cu defilarea detasamentului de onoare din care fac parte militarii care au fost plecati in misiuni externe. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.