Ultima oră

14 militari focsaneni pleaca in Afganistan

Raluca Manolache
9 mar 2009 1169 vizualizări
Ceremonialul va avea loc pe 12 martie u ultimul roman a cazut pe frontul afgan la sfirsitul lunii februarie

Cadrele militare de la Brigada 8 Artilerie Mixta "Al. I. Cuza" Focsani se pregatesc pentru ceremonialul de plecare in Afganistan. Actiunea la care sint invitati atit oficiali militari de la Bucuresti, cit si autoritatile locale se va desfasura pe 12 martie, pe platoul unitatii. "Se va desfasura ceremonialul de plecare in misiune a Echipei Operationale de Consiliere si Legatura a Armatei Nationale Afgane", ne-a precizat mr. Marian Geana, purtatorul de cuvint al Brigazii. Pe timpul ceremonialului se va da citire extrasului din ordinul de misiune, va fi efectuat apelul solemn, va fi oficiata o slujba religioasa si vor fi sustinute alocutiuni, ceremonialul incheindu-se cu defilarea militarilor. In aceasta misiune urmeaza sa plece 14 ofiteri si subofiteri care vor avea ca principala misiune consilierea militarilor afgani. La actiune vor participa si familiile cadrelor care vor lipsi sase luni de acasa.

Oficialii militari spun ca strategia NATO pentru dezangajarea ISAF (Forta Internationala pentru Asistenta de Securitate) se bazeaza pe instruirea si constituirea Armatei Nationale Afgane si atingerea capacitatii operationale, care sa permita angajarea independenta in procesul de creare a unui mediu de securitate stabil in Afganistan. ISAF, aflata sub comanda, numara aproximativ 52.000 de militari. Pe linga fortele NATO, in tara opereaza si o coalitie sub comandament american formata din peste 30.000 de militari. Situatia din Afganistan ramine in continuare critica, in special din cauza talibanilor insurgenti. Ultimul roman a cazut pe frontul afgan la sfirsitul lunii februarie. Este vorba despre un militar din Batalionul 21 Vinatori de Munte din Predeal, care a decedat dupa ce un autovehicul de tip Humvee a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, in timp ce se afla intr-o misiune de patrulare, in apropiere de Qalat. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 3 ore, 54 minute, 40 secunde
Sa dea bunul Dumnezeu sa va intoarceti sanatosi acasa!
, acum 739400 zile, 3 ore, 54 minute, 40 secunde
SUCCES LA CE? SA OCUPATI TARA AIA, SA FACETI POLITICA SUA? DACA VOM AVEA PROBLEME, SUA VOR UITA CA SUNTEM ALIATI... PANA IN WW2 NU AM AM FOST MERCENARI. ACUM INCA 14 MERCENARI MERG IN AFGHANISTAN. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.