Ultima oră

21 de societati continua sa incalce legea

Ziarul de Vrancea
20 feb 2009 1006 vizualizări
Banii si valorile sint duse la banca in conditii nesigure u politistii au luat la puricat bancile, casele de schimb valutar, statiile peco, magazinele dar si primariile si oficiile postale

In ciuada jafurilor care se comit aproape zilnic in tara, firmele din Focsani continua sa incalce legea si transporta bani sau valori in conditii improprii. în numai 48 de ore au fost efectuate peste 100 de controale, iar urmare a abaterilor constatate, politistii au aplicat 21 de sanctiuni contraventionale. Pe 17 februarie, politistii au demarat actiunile de verificare pe linia respectarii legalitatii in domeniul pazei obiectivelor si a transporturilor de valori monetare. "De la data declansarii activitatilor specifice pe aceasta linie au fost efectuate controale la 92 de obiective, sapte unitati financiar-bancare, 15 case de schimb valutar, 51 magazine, 7 statii peco, 6 oficii postale si 6 sedii de primarii. Totodata, au fost verificati 15 transportatori de valori. în urma actiunilor desfasurate, politistii au aplicat 21 de sanctiuni contraventionale in valoare de 35.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale in materie. Pe linia transporturilor de valori monetare au fost sanctionate 11 abateri, iar noua au fost aplicate pe linia modului de asigurare a unitatilor. Anterior acestei actiuni, pentru nereguli, au fost sanctionate cu amenzi in valoare totala de 6.000 lei doua societati specializate de paza si doua unitati financiar-bancare", a spus comisarul sef Mariana Apostol, purtatorul de cuvint de la politia vrinceana. Cu aceasta ocazie a fost sanctionata o societate specializata de paza intrucit agentii nu erau dotati cu pistol neletal, conform prevederilor planului de paza avizat de politie. Trei societati care detin patru case de amanet si cinci case de schimb valutar au fost sanctionate pentru ca nu aveu paza asigurata sau pentru deficiente privind modul de transport a valorilor monetare. O societate de asigurari a fost sanctionata pentru nereguli constatate pe linia transportului de valori monetare. Au fost avertizate si doua societati specializate de paza privind modul de interventie la evenimente. De asemenea, politistii au inminat 46 de informari administratorilor de societati comerciale, privind modul de efectuare a transporturilor de valori monetare. (Dan CHIRIAC)


  • Fantezii de paza


  • Jaful care a avut loc acum o saptamina la una din bancile din Cluj a pus pe jar bancherii care s-au gindit sa sporeasca paza banilor. Daca unele unitati au intarit paza cu mai multi agenti sau mai multe camere de luat vederi amplasate strategic, altele s-au gindit sa-si dichiseasca exteriorul cu niscaiva marmura si termopane. La inceputul acestei saptamini una din aceste banci a montat la ferestrele de la parterul cladirii sale niste grilaje de toata frumusetea, gindindu-se probabil ca hold-up ""urile se dau noaptea pe intuneric de catre ageamii. Nicidecum atunci cind sint clienti in banca, ziua in amiaza mare si de catre niste profesionisti cu cagule. (D. G.)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.