Ultima oră

UAP, cu miinile pe calorifere

Iulia Crețu
19 feb 2009 1333 vizualizări
De cind produce agent termic din pacura, societatea de termoficare a racit caloriferele

Uniunea Asociatiilor de Proprietari din Focsani a trimis adrese catre toti administratorii de bloc pentru a sesiza eventuale probleme in furnizarea agentului termic in aceasta perioada, cind ENET produce caldura pe baza stocului de pacura. "De ieri am fost sesizati ca in zona centrala, Magheru-Dornisoarei-Unirea Principatelor, au fost probleme la furnizarea apei calde. Nu stim daca sint defectiuni sau a fost din cauza trecerii pe pacura. Deocamdata nu am primit nici o sesizare ca ar fi mai frig in case decit atunci cind ENET producea agent termic pe gaze", ne-a declarat Violeta Balica, presedintele Uniunii Asociatiilor de Proprietari Focsani. Cu toate ca la UAP nu au ajuns plingeri privind confortul termic din apartamente, numerosi cetateni reclama ca, in ultimele zile, caloriferele sint mai mult amortite si ca ENET nu mai produce agent termic la temperaturi optime. Reprezentantii fabricii de caldura, dar si cei ai municipalitatii au facut apel in aceste zile catre populatie sa achite din facturile restante catre societatea de termoficare. Violeta Balica sustine ca autoritatile trebuie sa reglementeze regimul juridic privitor la atributiile administratorilor de a calcula contributiile si de a recupera banii de la focsaneni. "Am depus o cerere la Consiliul Local, dupa sedinta care nu s-a mai tinut acum doua saptamini, pentru o intilnire privind competentele asocialtiilor de proprietari de a recupera datoriile. De asemenea, am dori sa discutam si pe marginea modului de calcul al energiei termice produse de ENET. Se cere administratorilor sa analizeze cantitatea de energie termica din apa calda. Modul de calcul implica niste investitii in calculatoare si programe, dar si cite 20 de lei de apartament pe luna, ceea ce e un cost destul de mare. Asociatiile de proprietari nu vind nimic, iar ENET ar trebui sa se ocupe de aceasta problematica", a mai precizat Violeta Balica. Cel mai probabil, aceasta chestiune se va aduce la cunostinta alesilor la urmatoarea sedinta a Consiliului Local. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 7 ore, 48 minute, 30 secunde
Aceste probleme legate de caldura sunt in toate zonele orasului eu locuiesc pe pictor grigorescu si caloriferele sunt atat de calde cat sa nu inghete apa pe instalatie .Rusine sa va fie domnilor din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.