Ultima oră

Doru Viorel Ursu, avocat intr-un dosar de trafic de persoane

Nicoleta Cristea
18 feb 2009 4225 vizualizări
Acesta il apara pe unul dintre galatenii judecati pentru proxenetism u fostul ministru are o buna reputatie printre magistratii vrinceni

Unul dintre inculpatii dintr-un dosar de trafic de persoane si-a adus unul dintre cei mai buni avocati din tara pentru a-i pleda cauza, cu toate ca dosarul este aproape de sfirsit. Saptamina trecuta, cu ocazia termenului din acest dosar, in care inclupati sint Ionel Moca si Manea Nedelcu, judecati in stare de arest, dar si Georgel Bratu si Andra Georgia Juncu, multi dintre cei "de-ai casei" au fost uimiti sa il vada pe holurile tribunalului pe chiar fostul ministru de interne, avocatul Doru Viorel Ursu, care la un moment dat a fost si judecator. In timp ce unii dintre cei care l-au recunoscut nu au stiut ce cauza apara in Vrancea, altii stiau ca ar fi vorba despre niste galateni. Se pare ca avocatul, chiar daca a fost angajat recent in dosar, si-a aparat clientul, solicitind, alaturi de ceilalti aparatori, audierea martorilor care pina la aceasta data nu au raspuns prezent nici macar in fata mandatelor de aducere emise de Tribunalul Vrancea. Chiar daca acesti ultimi martori nu au fost gasiti de organele de politie din localitatile de domiciliu, avocatii au insistat in audierea lor, insinuind chiar ca nici parchetul nu vrea ca acestia sa fie despistati. Motiv pentru care s-a acordat un alt termen, poate martorii, care se pare ca sint insa plecati din tara, se vor prezenta. Intre timp, avocatii celor patru inculpati trebuie sa isi pregateasca apararea, pentru ca sint multe sanse ca dosarul sa intre pe discutii la fond. La acelasi termen instanta a respins cererea inculpatilor Nedelcu si Moca de a le fi inlocuita masura arestarii preventive cu aceea de a nu parasi localitatea. Georgel Bratu este singurul dintre inculpati judecat in lipsa, intrucit se pare ca este plecat din tara. Cei patru sint judecati pe motiv ca ar fi condus o retea de trafic de persoane in vederea prostitutiei, iar multe dintre fetele duse in strainatate in acest scop erau la acel moment minore. Dosarul a fost stramutat de la Galati la Vrancea deoarece Andra Juncu este fata unui fost magistrat care activa la Judecatoria Galati. Cercetarile au demarat pe baza sesizarilor care veneau din afara tarii, de la femei care au fost racolate de Moca si Bratu. Procurorii spun ca Andra Juncu a fost pentru o vreme concubina capului retelei de proxenetism, respectiv Ionel Moca, care ar fi practicat la rindul ei prostitutia in Spania. în sarcina inculpatilor s-a retinut faptul ca au constituit un grup infractional organizat, a carui activitate s-a desfasurat in perioada 2001 - 2006 si a constat in racolarea, transportul si cazarea unor persoane in vederea exploatarii sexuale in tari precum Italia si Spania. Retinerea inculpatilor a avut loc in urma celor 11 perchezitii domiciliare efectuate in baza autorizatiilor emise de Tribunalul Galati. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.