Ultima oră

Atac banditesc la drumul mare, pe strada Magura

Ziarul de Vrancea
12 feb 2009 3832 vizualizări
Jaf de doua miliarde la Metale International: Casierul firmei, un ofiter in rezerva, a fost jefuit ieri dimineata pe strada Magura, cind se pregatea sa depuna banii la banca u intr-o actiune fulger, ofiterul pensionar a fost usurat de 200.000 de lei pe care ii avea intr-o servieta aflata pe bancheta din spate a masinii u cei trei atacatori au fugit cu doua masini, pe care le-au abandonat si au urcat intr-un taxi cu numere de Bucuresti u unul dintre jefuitori a fost prins la Adjud, cu o treime din suma, in urma unei operatiuni care a antrenat toata politia vrinceana u el este autorul unui viol cu tilharie comis in Bucuresti pe 10 februarie u din fericire, angajatul nu a patit nimic dar a tras o sperietura sora cu moartea u politistii incearca sa afle dedesubturile acestui mare furt

Un furt demn de o carte politista s-a produs ieri in plin oras si ar fi putut repeta scenele ingrozitoare de la Brasov, unde un puscarias a produs un dublu asasinat incercind sa jefuiasca o casa de schimb valuatar. Casierul firmei Metale International SRL Focsani, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de constructii din judet, a fost jefuit ieri dimineata, ca-n filme, pe strada Magura. Totul a durat mai putin de un minut. George Vasilov, fost ofiter in armata, se ocupa de incasarile societatii focsanene si se pregatea sa duca banii firmei la o banca din oras. Masina sa a fost blocata de doua autoturisme, dintre care una cu numere de Italia. Atacatorii au blocat contactul masinii si au furat servieta aflata bancheta din spate, in care se aflau 200.000 de lei, impachetati in fisicuri. Dupa ce au fost instituite filtre in tot judetul, unul dintre atacatori a fost retinut la Adjud, avind asupra sa o treime din cele doua miliarde de lei. Este vorba despre un violator periculos, reprofilat pe furturi si tilharii dupa ce a iesit in toamna din puscarie. Ceilalti doi suspecti au fost identificati si sint cautati de politisti in toata tara. Se presupune ca banditii stiau traseul casierului si faptul ca transportul nu este asigurat, astfel incit le-a fost usor sa actioneze, strada fiind putin circulata la acea ora matinala. Politistii nu exclud ca briganzii sa fi avut un informator in interiorul societatii detinute de omul de afaceri Valentin Razmerita pentru ca atacul pare sa fi fost "la pont".


Jaf la minut


In jurul orelor 9.15, casierul George Vasilov a plecat de la sediul firmei Metale International, situat pe strada Magura, pentru a depune banii la o banca din centru. Avea masina parcata pe trotuar. Atacatorii au tras masina lor, de culoare rosie si cu numere de Italia, in fata masinii Dacia Logan apartind firmei focsanene, pentru a-l impidica pe casier sa plece in graba de pe loc. Totodata, profitind de neglijenta angajatului, acestia au blocat contactul masinii lui Vasilov cu o mica bucata de hirtie. Intors cu incasarile, casierul Vasilov s-a urcat in masina si a vrut sa porneasca, dar totul a fost in zadar. Atacatorii au deschis imediat usa masinii, i-au dat un pumn in fata si au sustras servieta in care se aflau cei 200.000 de lei, profitind ca barbatul se chinuia sa inteleaga de ce nu porneste masina. Speriat, casierul a solicitat ajutorul oamenilor din zona. Primul care a iesit a fost un locuitor de pe strada Magura, care se cunostea cu cel atacat. Pina sa iasa omul, in urma hotilor ramasese doar praful. "Ma barbieream in baie cind am auzit zgomot puternic. S-a auzit "buf-buf" de vreo patru ori, apoi liniste. Jaful a durat foarte putin, maxim un minut. Am iesit pe strada si mi-a zis dl Vasilov ca totul s-a intimplat exact ca-n filme. Mi-a povestit ca i-au blocat drumul cu o masina rosie, dupa care, unul dintre atacatori a sustras servieta in care se aflau incasarile. Au fugit imediat, pe strada Magura, spre soseaua E85", ne-a relatat Neculai Virtosu. Ingrozit, casierul jefuit a cerut imediat ajutorul Politiei, sunind la 112 de pe un telefon mobil. "Casierul ne-a sesizat ca fost deposedat de geanta in care sustine ca avea suma de 200.000 lei. Acesta se deplasa de la sediul societatii catre o unitate bancara, cu autoturismul din dotare, pentru a depune suma de bani, moment in care a fost blocat in trafic de doua autoturisme. Un individ a coborit din una dintre masini, a deschis portiera de la masina reclamantului, a luat geanta cu bani, dupa care cele doua autoturisme au plecat in viteza de la locul faptei", a declarat comisarul sef Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al politiei vrincene. Casierul a evitat sa stea de vorba cu jurnalistii declarindu-se bulversat de cele intimplate.


Prins la Adjud, dupa citeva ore


Imediat, politistii si jandarmii au intrat in alerta. Au fost organizate filtre la toate iesirile din Focsani, iar politistii din tot judetul au fost mobilizati. Atacatorii au abandonat masinile cu care au comis infractiunea si s-au urcat intr-un taxi cu numere de Bucuresti pentru a li se pierde urma. Se pare ca cei trei au mers cu taxiul pina la Bizighesti, unde au abandonat servieta, pe care au aruncat-o sub pod, dupa care si-au impartit prada. Politistii presupun ca drumurile celor trei s-au despartit la pod. Unul dintre atacatori a fost prins la Adjud. Este vorba despre Iulian Fentzel, de 51 de ani, din Bucuresti, care a fost ridicat de catre politisti, asupra sa gasindu-se o treime din suma. "Cei trei atacatori sint recidivisti si se cunosc intre ei. Suspectul retinut a fost eliberat din penitenciar in luna noiembrie 2008 si asupra sa a fost gasita suma de 65.000 de lei. Acesta va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile" ne-a spus procurorul Florin Tirlea, cel care se ocupa de caz.


Violator in Bucuresti, bandit la Focsani


Iulian Fentzel este autorul a trei violuri, ultimul comis in urma cu citeva zile la Bucuresti, cind a batjocorit o tinara de 25 de ani in boscheti dupa care i-a furat banii. Din pacate, magistratii au decis sa-l cerceteze in stare de libertate. Politistii ne-au spus ca Iulian Fentzel era cunoscut in Penitenciarul Giurgiu pentru impresionantele sale cunostinte in domeniul juridic si pentru sprijinul si sfaturile date celorlalti detinuti, nefamiliarizati cu hatisurile legilor. De altfel, acesta le-a spus oamenilor legii ca are dreptul sa nu spuna nimic si chiar le-a citat din Codul Penal. Cei trei atacatori vor fi acuzati de furt calificat cu consecinte deosebit de grave. Ceilalti doi jefuitori sint identificati si cautati de politisti si jandarmi. Asupra lor se prespune ca se afla restul sumei de bani. Anchetatorii nu au oferit alte date privind jaful de ieri si nici nu au precizat ce rol are taximetristul in toata aceasta poveste. Totusi, surse din apropierea anchetei ne-au spus ca este posibil ca atacatorii sa fi avut un complice la Focsani.


Firma pagubita va fi amendata


Jaful de ieri ridica din nou problema transporturilor de valori, care se fac in conditii nesigure. De altfel, politistii vrinceni au facut cu o zi inainte actiuni preventive la mai multe societati mari din oras tocmai pentru a preveni jafuri de genul celui de la Brasov, care a culminat cu un dublu asasinat. Printre firmele vizitate s-a aflat si firma Metale International. "Lucratorii de la Serviciul de Investigatii Criminale au fost cu o zi inainte la mai multe societati pentru a discuta despre obligatiile ce le revin pe linia pastrarii si transportului de valori monetare la si de la banci. Printre societatile vizitate s-a aflat si cea pagubita ieri", a dezvaluit comisarul sef Mariana Apostol. De altfel, administratorul firmei Metale International, Valentin Razmerita, se va alege cu sanctiuni pentru ca transporta bani in conditii nesigure. "S-a stabilit ca transportul de bani s-a efectuat fara a fi indeplinite conditiile de securitate cerute de lege, motiv pentru care administratorul societatii va fi sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei, conform prevederilor Legii 333/2003", a mai precizat Mariana Apostol. Fondata in 1995, Metale International este unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de constructii din zona, cu sase depozite detinute si o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de euro. Cum furtul de ieri se putea termina prost pentru casierul firmei, politistii ii sfatuiesc pe cei care ruleaza sume mari de bani sa fie cu ochii in patru dar si sa se foloseasca de serviciile unor paznici sau sa tina banii in casete metalice asigurate. (Dan CHIRIAC, Eduard POPESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 10

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 37 minute, 32 secunde
Suma asta, respectiv 46000 Euro, este zilnic purtata in genti prin Vrancea de cel putin 100 de oameni.
, acum 739400 zile, 37 minute, 32 secunde
Bravo, un pont pe zi de la db!
, acum 739400 zile, 37 minute, 32 secunde
MAI LASA-NE DREACULUI IN PACE CU COMENTARIILE TALE K NE PLICTISESTI!
, acum 739400 zile, 37 minute, 32 secunde
Deci cum spuneam, liberalii in marea majoritate sunt inculti, incompetenti, prosti, hoti si ar trebui schimbati de peste tot de unde inca ocupa functii. V-a trecut plictiseala ?
, acum 739400 zile, 37 minute, 32 secunde
nu sant de acord cu tine domnule Dan.Incompetenta, prostia si hotia vin din educatie,caracter,gene,etc. Faptul ca multi sant la PNL este o intamplare...f multi sant si la PD, PSD...in general in citeste integral
, acum 739400 zile, 37 minute, 32 secunde
CE ETNIE AU CEI TREI JEFUITORI? CUMVA SUNT DIN ACELASI TRIB CU IVAN SZTOIKA? NUMELE DE IULIAN FENTZEL NU E DE ROMAN.
, acum 739400 zile, 37 minute, 32 secunde
nu are importanta ce etnie sant atacatorii. toti avem falitii nostrii.tot la societate si sistem se reduce totul domnule beca_gigi. daca rromii nu sant integrati in societate nu se va intampla nimic. citeste integral
, acum 739400 zile, 37 minute, 32 secunde
Totzi va dati cu parerea.....de fapt romanii sunt campioni la asta! db asta e un mare idiot, probabil un fost politist sau alt gen de functionar frustrat! In Romanica noastra totul e vraiste, nu avem citeste integral
, acum 739400 zile, 37 minute, 32 secunde
Nu vad unde e contradictia pe care o invoci. Eu am sesizat numai aspectul mentionat, respectiv ca la PNL marea majoritate ar fi asa. Nu am negat ca si la alte partide situatia nu ar fi similara insa citeste integral
, acum 739400 zile, 37 minute, 32 secunde
ca si cum n-ar fi la PDL, ala cu initiale DB vorbeste de cei de la PNL...cata demagogie eftina ! in plus, subiectul este furtul nu dejectiile verbale ale unuia trecut pe la PSD, ajuns la PDminusL, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.