Ultima oră

Hotii sint atrasi de sacosele lasate in masini

Raluca Manolache
11 dec 2008 803 vizualizări
Hotii nu tin cont ca este zi sau noapte pentru a actiona

Soferii au fost opriti ieri de politisti nu pentru a fi sanctionati ci pentru a primi pliante informative privind prevenirea furturilor din masini. Actiunea realizata in Focsani de agentii de proximitate si de siguranta publica s-a desfasurat atit in Piata Moldovei, cit si in parcarile marilor centre comerciale si oborul de vite. Astfel, soferii au primit pliante anti furt si au fost informati ca orice obiect lasat la voia intimplarii in masina poate fi ochit de hoti. "Furturile se petrec si ziua pentru ca sint lasate la vedere obiecte care tenteaza. Chiar si o banala sacosa goala este o problema, pentru ca un infractor considera ca este posibil sa gaseasca ceva de valoare acolo", ne-a spus agentul sef Remus Bosnea de la Politia de Proximitate. Pentru a preveni furturile, soferii au fost sfatuiti sa nu lase in masina obiecte tentante pentru cei pusi pe capatuiala ori acte de orice fel. In plus, cel mai sigur este un sistem de alarma antiefractie. Anul acesta 129 de persoane au ramas fara bunurile de valoare pe care le aveau in masina. Cu toate acestea, numarul furturilor din autovehicule este in scadere, cu 22 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Oamenii legii le sugereaza vrincenilor ca in momentul in care constata ca au fost furati, sa nu umble in interiorul masinii pentru a nu distruge urmele lasate de hoti. De asemenea, marti, agentii de la proximitate au organizat si o actiune privind coruptia si consecintele juridice ale acesteia. Acestia au mers in institutiile publice si le-au inminat oamenilor, functionarilor, dar si politistilor comunitari pliante. Cu aceasta ocazie, focsanenii au aflat ce inseamna darea de mita si traficul de influenta si ce se intimpla cu ei daca pica in pacat. Agentii spun ca doar o puternica atitudine civica anticoruptie poate limita acest flagel. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.