Ultima oră

Bani pentru salariile profesorilor

Doina Ganea
10 dec 2008 852 vizualizări
Alesii au votat o rectificare de buget pentru 11 licee din Focsani

Consilierii locali focsaneni au aprobat ieri in unanimitate proiectul de rectificare a bugetului prin care s-au alocat 1,2 milioane de lei pentru 11 licee din municipiu in vederea acoperirii salariilor. Suma a fost suplimentata, potrivit adresei de la Directia de Finante Vrancea, "din sumele defalcate pe valoarea adaugata pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul municipiului, alocate pentru finantarea cheltuielilor de personal ale institutiilor de invatamint preuniversitar de stat". Angajatii acestor unitati de invatamint din Focsani pot rasufla usurati deoarece isi vor putea primi astfel salariile integral pe luna decembrie, cit si cel de al 13-lea salariu pe care il vor incasa in ianuarie 2009. Si asta pentru ca in ultimele zile au primit pe card salariile injumatatite, fara prea multe explicatii. In alte localitati din judet, dascalii nu au fost la fel de norocosi. Suma de 600 mii lei care a ramas neacoperita la rectificarea de buget de ieri de la Focsani reprezinta datoriile angajatorilor catre bugetul de stat si va fi acoperita cel mai probabil, la o alta rectificare bugetara. Printre absentii de la sedinta extraordinara de ieri s-a aflat liberala Doina Fodoreanu si liderul PD-L Alin Trasculescu, care a ajuns imediat dupa votarea proiectului de hotarire. Proaspatul deputat de Vrancea a dat insa asigurari ca va fi prezent la ultima sedinta ordinara din acest an, care va avea loc pe 16 decembrie, cind probabil va fi prezentat si Cristinel Susu, sucesorul sau in Consiliul Local Focsani. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 5 ore, 19 minute, 2 secunde
ar fi bine sa se faca ceva si pt salariatii de la ENET care nu si-au mai primit salariile de mai bine de 3 luni. Sunt intr-o situatie de tot rasul. Tot au crezut ca se va face ceva acum cu alegerile citeste integral
, acum 739399 zile, 5 ore, 19 minute, 2 secunde
Doamna reporter, Salariile pe decembrie le vom primi integral insa in ianuarie si nu in aceasta luna. Abia astazi am primit salariile pe noiembrie. Atentie, va rog,ce scrieti!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.