Ultima oră

Zamparo spune ca si-a vazut dosarul de urmarit

Doina Ganea
21 nov 2008 695 vizualizări
Directorul Directiei pentru Cultura, revolutionarul Paraschiv Usturoi, a facut ieri publice, selectiv, citeva note informative din dosarul sau de urmarit pentru a demonstra ca a fost si victima nu doar calau in perioada regimului comunist

Cel care avea numele de cod "Zamparo" a declarat ca va ataca legea studierii arhivelor securitatii la Curtea Constitutionala, considerind dosarul sau de "informator" o "facatura". "Cu siguranta, instanta va confirma acest lucru. De altfel, la urmatorul termen, pentru modul de acces la asemenea documente, voi ataca legea la Curtea Constitutionala, pentru ca asa zisele relatari la care se face referire in lege trebuie foarte bine precizate si numele celor din documente nu trebuie divulgate", a declarat Paraschiv Usturoi, nemultumit ca presa a relatat pe larg din presupusele sale note care-l priveau, intre altii, pe cunoscutul actor si regizor Horatiu Malaele. Din toate copiile notelor informative pe care Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii i le-a eliberat pina acum, Usturoi a dat citeva nume conspirative de persoane care ar fi scris despre el, "Costin", "Andrei", "Bril", "Costel" si "Ciprian" fiind doar citiva dintre acestia. Intre altele, acestea vizau unele incercari ale sale de a vizita Italia, o tara in care a fost pe vremea comunismului cu permisiune speciala. Notele vizau si aspecte ce tin de activitatea sa de fost angajat al Casei de Cultura, unde a fost seful orchestrei dar si liderul unei formatii de muzica usoara. Paraschiv Usturoi da asigurari ca toate aceste copii ale documentelor se vor regasi intr-un raport general privind persoana sa. Intre timp, Tribunalul Bucuresti a acordat un nou termen in procesul in care CNSAS cere dovedirea calitatii de colaborator al Politiei Politice pentru unul dintre cele mai zgomotoase personaje postrevolutionare din Vrancea. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.