Ultima oră

Usa policlinicii nu se deschide singura

Ziarul de Vrancea
5 nov 2008 919 vizualizări
Cu toate ca managerii Spitalului Judetean de Urgenta «Sf. Pantelimon» Focsani au investit bani si bunavointa pentru a crea conditii cit de cit decente de asteptare pentru bolnavii care fac cozi nocturne la policlinica, lipsa de comunicare cu acestia le prelungeste chinul.

Noaptea trecuta, citiva bolnavi in virsta stateau la coada in fata usii incuiate, fara sa stie ca pot cere cheia de la agentul de paza aflat in post la intrarea in spital. Oficial, angajatul are obligatia de a verifica periodic daca bolnavii s-au asezat la coada, pentru a le deschide usa, dar nu intotdeauna se intimpla asa. Noaptea trecuta, agentul a deschis usa la interventia reporterilor, motivind ca a lasat vorba (!?) sa fie apelat prin telefon. «Eu imi fac rondul prin tot spitalul si mai verific si policlinica, iar daca vad bolnavi le deschid usa», ne-a spus agentul de paza, care a venit imediat cu cheia. Omul a fost de acord ca un banal afis lipit pe partea din interior a ferestrei ar rezolva problema si chiar a aratat ca empatizeaza cu bolnavii. La propunerea reporterilor nostri, directorul adjunct al Autoritatii de Sanatate Publica, dr. Vasile Costin, a promis ieri ca va cere lipirea unui afis care sa-i anunte pe bolnavi unde gasesc cheia de la sala de asteptare. Si asta pentru ca ora de sosire a bolnavilor variaza de la 22.00 la 3.00, iar un gardian nu a fost angajat special pentru a le tine de urit celor care stau pe scari sau pe bancile de pe aleea din fata cladirii. Reamintim ca usa policlinicii este deschisa acum noaptea in urma campaniei de presa sustinuta de ziarul nostru timp de doua saptamini. Bolnavii au primit scaune si bancute noi, dar si un automat de bauturi calde. Mai ramine acum ca cineva sa vina cu cheia! (Silvia Vrinceanu)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.