Ultima oră

Cursantii Colegiului National de Aparare vin la Focsani

Raluca Manolache
22 oct 2008 1272 vizualizări
Peste 50 de cursanti de la Colegiul National de Aparare vin astazi in Focsani pentru a vizita Brigada 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor", una dintre cele mai reprezentative unitati de infanterie din tara.

Vizita face parte din programul de studiu al Colegiului prin care se realizeaza un schimb de experienta, iar cursantii au ocazia sa vada modul de lucru din unitatile militare acreditate NATO. A fost aleasa Brigada pentru ca reprezinta centrul de greutate al fortelor terestre ale Armatei Romane. "Actiunea face parte din programul anual de studiu. Au decis sa vina la noi si mi se pare normal", ne-a spus gen. Catalin Tomescu, comandantul Garnizoanei Focsani. Cu aceasta ocazie, cei prezenti vor putea vedea tehnica militara din dotarea Brigazii si vor participa apoi la un colocviu. La Focsani este asteptat si directorul adjunct al Colegiului, prof. dr. Mihai Velea. Colegiul National de Aparare a fost infiintat de Ministerul Apararii in 1992 pentru a asigura educatia generala si de specialitate in domeniul apararii si securitatii nationale in beneficiul personalului militar si civil si in folosul securitatii nationale. Cursantii, printre care se afla si doi colonei din Vrancea, vor face o vizita si la cartierul general NATO din Bruxelles in luna decembrie. De-a lungul timpului, pe linga ofiteri de rang superior, politicieni si jurnalisti cunoscuti au absolvit aceste cursuri cu o durata de sase luni. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.