Ultima oră

Inflamatiile laringelui afecteaza tot mai multi scolari

Raluca Manolache
4 oct 2008 689 vizualizări
Anginele, sau inflamatiile laringelui, se afla in topul afectiunilor depistate de medicii scolari in urma desfasurarii triajului epidemiologic printre elevii care au inceput anul scolar pe 15 septembrie.

Este pentru prima data in ultimii ani cind se intimpla acest lucru, in conditiile in care pina acum, in top, se aflau copiii care aveau paduchi. Situatiile Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Vrancea arata ca 45.982 de elevi au trecut pe la medic pentru a fi controti. Dupa control s-a constatat ca 38% dintre acestia au angine, cei mai expusi fiind copiii din rural care merg la gradinita, la scoala, dar si la liceu. "In niciun an anginele nu au fost pe primul loc. Cred ca situatia este legata si de virozele respiratorii. Copiii au fost triati si au fost trimisi acasa in primele zile de scoala daca erau bolnavi", a precizat dr. Cornelia Draguna, directorul ASP Vrancea. 35% dintre copiii verificati au fost depistati cu paduchi, marea majoritate a cazurile inregistrindu-se la scolarii de la tara. "In urma recontrolului numarul cazurilor au scazut cu 36% fata de cele depistate in unitatile de invatamint. Este vorba de focarele cronice unde s-a aplicat tratament si la domiciliul copiilor. Medicii de familie s-au implicat in evaluarea copiilor ca urmare a controalelor facute de ASP. S-au intrecut pe ei in acest an", a mai aratat directorul ASP Vrancea. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 2 ore, 35 minute, 34 secunde
Bun daca problema anul acesta la sc si prescolari sunt anginele si laringele inflamat doamna Draguna se multumeste numai sa constate?Ce masuri va lua?Care este cauza si cum putem preveni acest citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.