Ultima oră

Focul a facut prapad in gospodaria unui pancean

Raluca Manolache
8 sep 2008 861 vizualizări
In incendiul care a mistuit grajdul unui localnic din cartierul Satu Nou au ars de vii opt capre, dar si doua masini

Gheorghe Albu, din Satu Nou- Panciu, si-a pierdut aproape toata agoniseala dupa ce un incediu puternic a cuprins grajdul casei. Totul s-a petrecut in jurul orei 13.30, atunci cind proprietarul casei s-a trezit din cauza unei bubuituri puternice. Ingrozit, acesta a iesit din casa impreuna cu sotia sa si a vazut grajdul in flacari. Deoarece focul se extindea cu rapiditate, acestia au sunat numarul de urgenta 112 pentru a solicita ajutorul lucratorilor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Pompierii din Panciu au intervenit cu doua autospeciale cu apa si spuma, in ajutorul lor venind si un echipaj de la Focsani. "In jurul orei 13.30, am fost anuntati prin numarul 112 de existenta unui incediu in Satu Nou. S-au deplasat la fata locului doua autospeciale cu apa si spuma de la Panciu, dar si o autospeciala de la Detasamentul din Focsani. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza fumatului in locuri nepermise", a precizat sublocotenentul Cristina Duta, purtatorul de cuvint al ISU Vrancea. Opt capre au pierit in flacari, incendiul mistuind si 15.000 baloti de lucerna. De asemenea, Gheorghe Albu a ramas si fara cele doua masini pe care le avea, un Daewoo Espero, care a ars in intregime, si o Dacia Papuc care a ars in proportie de 30%. "Vacile au iesit singure cind a izbucnit focul. A luat foc grajdul si s-a extins foarte repede. Grajdul era plin cu lucerna si nu am avut ce face. Nu avem curent de grajd. Nu stiu de la ce ar fi putut sa ia foc", a declarat Gheorghe Albu. In ajutorul familei Albu au sarit si satenii, care au incercat sa stinga incendiul, dar nu au avut nici o sansa de izbinda. "Ar trebui sa fie mult mai bine dotate masinile de la pompieri. Nu au mai fost astfel de incendii la noi in sat si cred ca pompierii ar fi trebuit sa vina mai repede. Au sarit si oamenii cu galetile cu apa, dar nu au avut ce face", spus o vecina. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.