Ultima oră

ENET vrea sa cumpere gaze de alt furnizor

Doina Ganea
5 sep 2008 687 vizualizări
Satula de fitele celor de la Distrigaz, conducerea ENET muta traista cu ovaz la alt magar , fiind dispusa sa isi caute un alt partener pe piata furnizorilor de gaze.

Potrivit anuntului de licitatie postat pe site-ul Serviciului Electronic de Achizitii Publice (SEAP), ENET este dispusa ca cheltuiasca 50 de milioane de lei pentru achizitionare de gaz metan, desi in prezent nu are bani sa achite cele 9 milioane de lei datorate Distrigaz. Anuntul de participare arata ca ENET doreste sa cumpere 40.700 mii MC de gaze naturale sau 432.942 MWh, valoarea estimata fara TVA fiind de 42, 6 milioane de lei. Contractul de furnizare va fi incheiat pentru perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2009. Pe piata furnizorilor de gaze, potrivit ANRGN, au licente de furnizare 80 de firme, printre care se numara si societatea galateana Vega"â„¢ 95. Primarul Decebal Bacinschi ne-a declarat ca nu stie de aceasta licitatie, iar directorul ENET, Valter Popescu, a evitat sa dea ochii cu presa. Singurul care ne-a lamurit cu privire la posibilitatea schimbarii furnizorului de gaze a fost inspectorul specialist pe achizitii publice din cadrul Primariei, Vasilica Petronie. "Sigur ca se pot obtine gaze naturale de la oricine este licentiat de catre ANRGN, numai ca cel care va cistiga licitatia trebuie sa ajunga la o intelegere cu cel care este detinatorul retelelor de gaze din Focsani. Asa am incercat si noi sa scoatem la licitatie iluminatul public, dar pretul oferit a fost mai mare decit cel practicat de Electrica, si am renuntat", ne-a declarat inspectorul Vasilica Petronie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.