Ultima oră

Cinci poduri la 3 milioane de euro

Mihaela Beșleagă
29 aug 2008 828 vizualizări
Consiliul Judetean a aprobat in cadrul sedintei de ieri cofinantarea proiectului Reabilitarea si reconstructia obiectivelor de infrastructura rutiera din zona localitatilor Paltin, Doaga, Valea-Sarii , cu suma de 8.440.651 lei, adica 2.331.671 euro.

Acesta este unul dintre obiectivele de infrastructura grav afectate de inundatiile din 2005, care, conform unei hotariri de Guvern, beneficiaza de o finantare de 530.000 euro prin programul Phare 2005. Din documentatiile intocmite de proiectant rezulta faptul ca pentru realizarea acestor obiective este necesara o suma de 2.861.671 euro, mult mai mult decit fusese initial prevazut in bugetul proiectului. Acesti bani vor acoperi repararea a cinci poduri distruse de ape, peste riurile Susita, Putna si Zabala. Cresterea costurilor a nemultumit unii consilieri judeteni. "La un interval scurt de timp de la care s-a facut evaluarea, sa fie nevoie de cresterea de cinci ori a costurilor, astfel incit 3 km de drum la Nereju au ajuns sa coste cit o autostrada?", si-a exprimat dezacordul consilierul liberal Romeo Seciu. "Prima evaluare, din 2006, a fost facuta fara documentatie tehnica, in urma studiului de fezabilitate s-a ajuns la suma finala de 2 milioane 800 de mii", a replicat Iulian Matache, directorul Directiei Tehnice din cadrul CJ Vrancea. De asemenea, presedintele CJ, Marian Oprisan, a tinut sa precizeze ca opiniile legate de comparatia costurilor de refacere a unui drum de munte si o autostrada sint "gratuite si exagerate", intrucit un kilometru de autostrada costa 12 milioane de euro. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.