Ultima oră

Primarii, tinuti pe jar din cauza inundatiilor

Camelia Stănilă
27 aug 2008 775 vizualizări
Primarii vrinceni au fost convocati ieri de autoritatile locale si de specialistii de mediu la o noua instruire legata de prevenirea dezastrelor, in contextul inundatiilor care au afectat si in acest an tara.

La intilnirea organizata la Sala "Tara Vrancei" a participat si consilierul Adriana Sinescu din cadrul Ministerului Mediului, alaturi de reprezentanti ai institutiilor cu rol de gestionare a situatiilor de urgenta, de la Prefectura, ISU, SGA, Agentia de Protectia Mediului, la Autoritatea de Sanatate Publica. Edilii au primit noi atentionari legate de modul in care trebuie sa actioneze, sa-i avertizeze pe localnici in caz de inundatii si ce dotari ar trebui sa aiba pentru situatiile extreme. "A fost o intilnire care a urmarit prezentarea masurile de organizare si functionare a Comandamentului pentru Situatii de Urgenta care exista la nivelul fiecarei Primarii, nu a fost o intilnire cu caracter particular. S-a inminat «Manualul Primarului» in format electronic si s-au discutat probleme de ordin general. Pentru cei care sintem la al doilea mandat, lucrurile sint cunoscute, mai ales ca am trecut prin inundatiile din 2005 si 2006. Cred ca intilnirea a fost foarte importanta pentru primarii si viceprimarii la primul mandat", ne-a spus Florin Vetrescu, viceprimarul din Odobesti. Desi inundatiile constituie o problema si la nivelul judetului, edilii nu au fost prezenti in "formatie completa". Reprezentantul Ministerului Mediului a cerut primarilor sa afiseze planurile locale de aparare impotriva inundatiilor, pentru ca oamenii sa cunoasca zonele vulnerabile in fata furiei naturii. Profitind de prezenta edililor, inspectorii sanitari i-au somat pe primari sa ia masuri pentru curatarea fintinilor cu probleme din zeci de comune. (C. S.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.