Ultima oră

Peste 25 de hectare mistuite de flacari

Dan Chiriac
13 aug 2008 577 vizualizări
Pompierii militari din cadrul ISU Vrancea au fost solicitati sa intervina pentru lichidarea a cinci arderi necontrolate de miristi, vegetatie uscata sau gropi de gunoi.

Primul incendiu a avut loc in localitatea Gologanu, care s-a soldat cu arderea a 450 mp vegetatie uscata. în dupa-amiaza zilei de luni, Sectia Adjud a intervenit in patru astfel de cazuri, intre orele 16.10 - 22.10, toate pe raza municipiului Adjud, suprafata totala afectata fiind de aproximativ 25 ha miriste si vegetatie uscata. "Deoarece in ultima perioada numarul arderilor necontrolate s-a intensificat, reamintim cetatenilor ca arderea miristilor se face numai dupa luarea masurilor ce se impun pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati, asigurindu-se supravegherea permanenta a arderii, aceste lucrari executindu-se numai pe baza permisului de lucru cu foc, si dupa instiintarea in prealabil a serviciului voluntar pentru situatii de urgenta din localitatea respectiva. Nerespectarea acestor prevederi constituie contraventii la normele de prevenire si stingere a incendiilor si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei", a precizat slt. Cristina Duta, purtator de cuvint la ISU Vrancea. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.