Ultima oră

In sfirsit vom avea apa calda!

Iulia Crețu
8 aug 2008 908 vizualizări
Ieri furnalele ENET incepusera sa functioneze dupa 3 saptamini de repaus. De azi, 08.08.08, vom face dusuri calde.

Societatea locala de producere si furnizare a agentului termic in Focsani, dar si municipalitatea dau ca sigura reluarea furnizarii apei calde in municipiu incepind de astazi, de la prinz. Dupa mai bine de trei saptamini in care focsanenii au indurat dusuri reci si s-au chircit sa se spele cu apa incalzita in oale de aragaz, SC ENET SA reia furnizarea serviciului pentru care 85% dintre oraseni sint cu plata facturilor la zi. Directorul Valter Popescu a fost de acord marti, dupa extraordinara cu strategia de incalzire, sa porneasca sistemul pe combustibil lichid, mai exact pacura. De altfel, ieri la furnalele ENET se putea observa un fum negru, semn ca pacura era incalzita si cazanele functionau. Citiva cetateni observasera acest aspect si faceau profetii despre ziua cind vor incerca dusul. "Va informam ca maine, 8/08/08, intre orele 12 - 14, va incepe furnizarea apei calde in municipiul Focsani. Trebuie sa precizam ca frunizarea apei calde nu va incepe la aceeasi ora pentru toate zonele din oras, ci progresiv; astfel, in unele zone va incepe de la ora 12.00, in altele de la ora 13.00, pana in momentul in care tot municipiul Focsani va fi alimentat cu apa calda. Recomandam cetatenilor sa se asigure de etanseitatea instalatiilor", a venit dupa amiaza si confirmarea din partea Biroului de Presa al Primariei. Cantitatea de 450 de tone actuala ar ajunge pentru aproximativ o saptamina, termen dupa care primarul Decebal Bacinschi si membrii CL Focsani trebuie sa gaseasca o alta solutie. Fie de refacere a stocului de pacura, mai scumpa decit gazul metan, fie de noi negocieri cu reprezentantii Distrigaz SUD. De asemenea, odata cu venirea lunii august se spera la incasari substantiale de la "italieni" si stergerea datoriei populatiei catre furnizorul de gaze naturale. Situatia lipsei apei calde in municipiu a creat, asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani, cadrul propice pentru ca anumiti actori politici sa pozeze in bunii samariteni. La "recomandarea" sefului de la CJ, atit primarul Bacinschi, dar si directorul ENET, Valter Popescu si-a "amintit" ca sistemul de incalzire al apei functioneaza si pe pacura si, surpriza, chiar este si pacura in rezervoare! Insa, timp de trei saptamini cetatenii cu plata la zi au fost nevoiti sa indure lipsa confortului si sa se intrebe in ce alt sistem mai este posibil sa fii pedepsit pentru ca vecinul nu-si achita consumul. Dupa episodul acesta, multi au declarat ca vor sa isi monteze centrale, satui de comportamentul autoritatilor. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 4 ore, 31 minute, 4 secunde
Nu va amagiti degeaba !Treaba cu apa calda nu o sa dureze mult!Mai traim si mai vedem!
, acum 739399 zile, 4 ore, 31 minute, 4 secunde
nu este apa calda!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.