Ultima oră

Scuteristii, accident dupa accident

Raluca Manolache
7 aug 2008 783 vizualizări
Politistii anunta ca vor fi drastici cu scuteristii fara atestat De la an la an, creste numarul celor care folosesc motoscutere. Din pacate, in crestere este si numarul accidentelor in care sint implicati vrincenii care merg pe doua roti. Inconstienta, nerespectarea regulilor de circulatie, dar si teribilismul duc de cele mai multe ori la accidente.

Din aceasta categorie ar putea face parte si un batrin de 70 ani din Cimpuri, care s-a ranit usor dupa ce motoscuterul pe care se afla a intrat intr-o masina parcata. Accidentul s-a intimplat cind Costel Birla, 32 ani, in timp ce se afla la volanul masinii personale, a tractat motoscuterul pe care se afla tatal sau, Constantin. In momentul in care tinarul a virat la stinga, mopedul nu a urmat traiectoria autoturismului si a intrat intr-o masina. Si Ionut Robu, 20 ani, din Milcovul, a intrat cu motoscuterul intr-o femeie care mergea cu copilul in brate. Tinarul a incercat sa efectueze o depasire, dar a pierdut controlul motoscuterului si a intrat in Valentina Puica, 28 ani, care isi tinea in brate fiul de numai 1 an si 5 luni. De asemenea, in Cotesti, Alin Olteanu, 24 ani, a ajuns in sant cu motoscuterul pe care se afla dupa ce a baut bine. Politistii spun ca acesta nu avea nici echipament corespunzator si nici atestat. Pentru ca numarul accidentelor in care sint implicati scuteristii este in crestere, mai ales in mediul rural, unde valorile de trafic nu sint foarte mari, politistii anunta ca vor fi drastici in urmatoarea perioada. Oamenii legii atrag atentia ca cei care folosesc motoscutere trebuie sa aiba virsta de cel putin 16 ani impliniti si sa urmeze un curs de legislatie rutiera in cadrul unei scoli autorizate. De asemenea, motoscuterele trebuie sa fie inregistrate la consiliile locale care le elibereaza certificate de inregistrare. "Le recomandam parintilor sa nu le cumpere copiilor motoscutere si sa nu le dea voie sa circule cu acestea pe drumurile publice. Persoanele care vor sa foloseasca motoscuterele trebuie sa aiba certificat care sa ateste absolvirea unui curs de legislatie rutiera. Vom fi foarte drastici, in conditiile in care numarul accidentelor a crescut mai ales in mediul rural", a declarat subcomisarul Daniel Fatu, seful Politiei Rutiere. Ofiterul mai spune ca persoanele in cauza trebuie sa poarte casca de protectie si sa foloseasca pe timp de zi, pe toata durata deplasarii, luminile de intilnire. Pentru nerespectarea normelor rutiere acestia pot fi sanctionati cu amenda de la 300 lei, la 400 lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.