Ultima oră

Focsanenii habar nu au ce inseamna gunoi selectiv

Iulia Crețu
12 iul 2008 700 vizualizări
CUP a instalat pubele ecologice pentru sticla, hirtie si plastic la SUD, Gara si Piata Obor Compania de Utilitati Publice SA Focsani a demarat in aceasta primavara o colaborare cu Ecorom-Ambalaje Romania, organizatie non-profit a producatorilor de ambalaje care se ocupa de gestionarea si raportarea catre Ministerul Mediului a cantitatii de ambalaje reciclate de pe piata interna.

Astfel, in municipiul Focsani, mai intii in cartierul SUD, Gara - vechi si la Piata Obor, au fost amplasate seturi de cite 3 pubele ecologice unde focsanenii sa poata arunca selectiv gunoiul. Separat de resturile menajere, orasenii au fost testati de CUP sa vada daca pot aplica metoda reciclarii sticlei, hirtiei si plasticului. Primele rezultate din cartierul SUD sint contradictorii, directorul CUP declarind ca unii oameni au confundat pubelele verzi pentru gunoiul menajer cu recipientele pentru reciclare, astfel incit gunoierii au descoperit deseuri amestecate. Directorul Gheorghe Vasilescu sustine insa ca, pe viitor se asteapta la o schimbare de atitudine a orasenilor si spune ca selectarea deseurilor va fi aplicata in intreg municipiul. In acest moment, in cele trei zone ale Focsanilor sint peste 20 de locatii unde oamenii pot recicla resturile din gospodarie. "Am reusit sa amplasam pubele in zona SUD, Gara - vechi si Piata Obor. La SUD functioneaza de ceva timp, dar sint si mici probleme, in sensul in care oamenii au aruncat amestecat. Probabil din nestiinta. Urmeaza sa mai impartim fluturasi informativi si sa mai discutam cu administratorii de bloc. Proiectul urmeaza sa fie implementat peste tot si renuntarea la aruncarea gunoiului selectiv nu va mai fi posibila. Inca nu am strins indeajuns de multe materiale reciclabile, dar vom colabora pentru hirtie cu Vrancart Adjud si pentru plastic cu o firma de la Buzau. Sticla o vom colacta noi si apoi hotarim ce facem cu ea", ne-a declarat Gheorghe Vasilescu, directorul CUP SA Focsani. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.