Ultima oră

Centrul Medical Focsani s-a desfiintat oficial

Raluca Manolache
19 iun 2008 1022 vizualizări
Policlinica a ajuns in subordinea Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani u in urmatoarele zile se va prelua si patrimoniul

Centrul Medical Focsani nu mai are personalitate juridica, fapt pentru care in aceste zile se va trece la reorganizarea unitatii. Decizia a fost luata de ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, care a semnat deja un ordin de desfiintare si reorganizare a unitatii medicale. Actul a ajuns ieri la sediul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), care a transmis informatia si Casei de Asigurari de Sanatate (CAS), Centrului Medical Focsani si Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. "Se aproba desfiintarea ca unitate medicala cu personalitate juridica a Centrului Medical Focsani. Acesta se va reorganiza in ambulatoriul integrat al Spitalului Judetean de Urgenta «Sf. Pantelimon» Focsani, pastrind spatiile in care functioneaza in prezent, cu exceptia spatiilor care au fost concesionate", se arata in ordinul emis de Ministerul Sanatatii Publice (MSP). Potrivit ordinului, toate bunurile incluse pe inventarul Centrului Medical Focsani vor fi preluate de Spitalul Judetean si doar in conditiile in care aparatura nu este necesara va putea fi data medicilor care se afla in comodat cu Primaria. "Se va face o comisie de preluare a patrimoniului Centrului Medical si urmeaza sa stabilim care va fi modul de lucru, ce cabinete vor ajunge la spital si care vor ramine in acelasi spatiu ca si pina acum. Urmeaza sa incheiem contract si cu Primaria pentru spatiul de la Centrul Medical", a declarat dr. Nicolae Moise, managerul Spitalului Judetean. Decizia ministerului nu ii afecteaza insa pe pacienti, care vor beneficia in continuare de asistenta medicala gratuita, atit de la medicii care vor intra in subordinea Spitalului Judetean, cit si de la cei care au intrat in comodat. Odata cu luarea deciziei de reorganizare, contractul incheiat de CAS Vrancea si Centrul Medical va fi suspendat. De acum inainte, serviciile prestate de medicii care au ramas in structura unitatii vor fi platite de CAS, prin Spitalul Judetean. "Contractul va inceta pentru ca Ministerul Sanatatii Publice a decis desfiintarea Centrului Medical. Unitatea va trece in ambulatoriul integrat al spitalului si serviciile vor fi platite prin spital", a declarat Mihai Copaci, seful CAS. Desfiintarea centrului medical nu ii muta pe medici din spatiul actual, ci le anuleaza doar statutul juridic de pina acum. In urma desfiintarii Centrului Medical, directoarea Centrului, medicul Felicia Moise, trece in subordinea sotului sau, democrat-liberalul Nicolae Moise, care se afla la cirma Spitalului Judetean. In consecinta, unitatea spitaliceasca va prelua 13 din cei 20 de medici pe care i-a avut pina in luna martie, restul preferind sa intre in comodat cu Primaria. Deocamdata nu se stie care va fi viitorul proceselor aflate pe rol intre Centrul Medical si medicii care s-au privatizat luind in comodat cabinetele. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.