Ultima oră

Spitalele din judet ramin fara directori

Ziarul de Vrancea
17 iun 2008 1100 vizualizări
Personalul de conducere de la Vidra si Panciu si-a dat demisia u si la Dumbraveni, directorul renunta la post pentru o functie de primar

Sistemul sanitar vrincean risca sa ramina, in cel mai scurt timp, fara directori de spitale. Rind pe rind, directorii medicali dar si managerii renunta la functii sau pleaca din sistem. Directorii medicali de la Spitalele Vidra si Panciu si-au inaintat, pina in acest moment, cererile de demisie la Autoritatea de Sanatate Publica (ASP). La spitalul Panciu, situatia este cu atit mai grava cu cit si managerul Mihai Ionescu si-a depus demisia. "Directorul Mihai Ionescu si directorul medical Valentina Popa si-au depus demisiile si asteapta decizia Ministerului Sanatatii. Managerul Ionescu se va prezenta saptamina viitoare la concursul pentru ocuparea unui post de medic chirurg la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" din Focsani", a declarat Cornelia Draguna, sefa ASP Vrancea. Si spitalul din Vidra a ramas fara director medical. Gabriela Cernescu, medic pediatru, si-a dat demisia pentru a intra in concediu prenatal. "Postul se va scoate la concurs. Daca se va prezenta cineva e bine, daca nu va fi numit un interimar. Posturile de conducere din spitalele mici nu mai sint motivante pentru ca salariile sint foarte mici, iar responsabilitatea este foarte mare. Managerii de spitale sint trasi la raspundere pentru toate lucrurile care se intimpla in unitate", ne-a delarat dr. Mihai Jalova Racovita, directorul Spitalului Vidra. Unii manageri de spitale pleaca din aceste functii pentru ca doresc sa ocupe si alte posturi cheie in comunitate. Este si cazul liberalului Sandu Crintea, managerul de la Spitalul Dumbraveni, care a fost ales duminica primar in comuna Dumitresti. Pentru moment, locul acestuia va fi ocupat, pina la organizarea unui concurs, de catre directorul medical al unitatii, Vica Popescu. Cel mai probabil, in aceasta functie va fi promovat directorul administrativ Costel Negoescu, care a mai ocupat cu succes acest post in trecut. (A. M. CANTIA, R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.