Ultima oră

Decibelii unui Club, motiv de scandal intre vecini

Doina Ganea
14 iun 2008 2214 vizualizări
Muzica dintr-un Club de noapte si lipsa spatiilor de parcare au fost reclamate de locatarii unui bloc situat pe Bd. Bucuresti u patronul clubului, ginerele omului de afaceri Valica Epure, spune ca muzica este ambientala, iar parcarea este privata

Deschiderea cluburilor si teraselor sezoniere precum si autorizarea lor de catre Primaria Focsani in apropierea unor locuinte dau batai de cap cetatenilor care au si alte preocupari decit distractiile nocturne. Locatarii blocului 16A din spatele Universitatii "Gh. Baritiu" se pling de vecinii lor care detin un club in apropiere pentru ca dau muzica prea tare si nu se pot odihni noaptea. In plus, oamenii sustin ca incepind de vineri seara si pina luni dimineata nu au unde sa-si mai parcheze masinile din cauza autoturismelor clientilor care vin la Clubul Apollo Bowl. "Nu ne putem odihni din cauza muzicii. I-am rugat sa dea muzica mai incet si, la un moment dat, se pare ca au inteles, dar pentru foarte putina vreme. Acum si-au deschis si o terasa care se intinde pina sub geamurile noastre. Am facut sesizari la Garda de Mediu, la Agentia de Protectia Mediului, dar mi-au spus ca nu au aparatura de masurat decibelii. Unii dintre noi, care s-au certat cu patronul, au fost chiar si amenintati, drept pentru care am depus si plingere penala. Nu se mai poate trai acolo! Vrea sa ne scoata afara sau ce? Nu stiu cum de le-a dat Primaria autorizatie fara sa le impuna niste conditii!", ne-a declarat Gheorghe Pana, seful Asociatiei de Proprietari a blocului 16A.


Primarul nu se amesteca


Situatia de la blocul situat pe terenul fostului ISEH este insa putin mai delicata, dupa cum ne-a explicat chiar primarul Decebal Bacinschi care s-a aratat neputincios in fata unor astfel de sesizari. "Acolo blocul este proprietate privata. Nimic de acolo nu este domeniul public ca sa avem competente. Inclusiv spatiul in care functioneaza barul este proprietatea privata. Nici parcarile nu sint pe domeniul public. Eu stiu ca riveranii au drept la un loc de parcare daca este pe domeniul public, dar acolo nu stiu cum s-au inteles locatarii cu proprietarul care le-a vindut apartamentele. Noi nu avem nici o putere sa le spunem sa dea muzica mai incet. Nu constatam noi aceasta. Cit priveste autorizatia de functionare, noi le-am eliberat-o pentru ca nu avem nici un motiv sa ne opunem. Tot ce se petrece acolo este pe domeniul privat si nu ne putem baga. Locatarii se pot adresa instantelor daca vor sa-si rezolve problemele", a fost de parere primarul Decebal Bacinschi.


Si patronul acuza


Patronul Clubului Apollo Bowl este ginerele cunoscutului om de afaceri Valica Epure, respectiv Marian Croitoru, actionar majoritar la Vinstar Trans SRL. Contactat telefonic, patronul clubului ne-a oferit o cu totul alta versiune. "Dl Pana ma sicaneaza de multa vreme. Mi-a spart totem-ul din fata Clubului cu o ranga, arunca cu oua si borcane in clienti si toate acestea pentru ca nu l-am lasat sa-si parcheze masina in parcarea de la ROMSEH. Dar nu puteam pentru ca parcarea este a institutiei, este pe domeniu privat si daca il lasam pe el vroiau si alti locatari. Stiu ca m-a reclamat peste tot, iar problema cu muzica este un pretext. La mine nu e discoteca, muzica este ambientala, la parametri. Si eu i-am facut plingere si la Parchet si la Politie. Cite doua plingeri i-am facut! Daca acum a ajuns si pe la ziare, o sa-l dau in judecata pentru ca ma sicaneaza", a afirmat patronul clubului Apollo, Marian Croitoru. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.