Ultima oră

Pistolari, armele la control

Raluca Manolache
10 iun 2008 951 vizualizări
110 din cei 700 de posesori de arme neletale din Vrancea au venit sa se autorizeze conform noii legislatii u un singur vrincean nu a trecut testul psihologic pentru a putea purta arma, iar 17 vrinceni aveau arme fara permis

17 vrinceni au ajuns in atentia politistilor de la Biroul Arme, Explozibili si Substante Toxice din cadrul IPJ Vrancea, dupa ce au fost prinsi ca detineau pistoale cu glont de cauciuc sau aer comprimat fara sa detina permis in acest sens. Acestia au fost depistati in urma unui control demarat la inceputul lunii mai, care a vizat, in primul rind, verificarea persoanelor autorizate sa detina astfel de arme. "Datorita modificarilor legislative in contextul activitatii de prevenire si descoperire a faptelor de natura penala la regimul armelor si munitiilor, la inceputul lunii mai am demarat un control in urma caruia am constatat 17 infractiuni de detinere ilegala de arme neletale nesupuse regimului autorizarii", ne-a spus comisarul Vasile Ochean, seful Biroului. In acest moment, cele 17 persoane care detineau arme cu glont de cauciuc sau aer comprimat asteapta solutia procurorilor, in functie de aceasta urmind sa fie pusi in legalitate, in sensul ca li se vor elibera permise de port arma. In acest moment, la nivelul judetului, peste 700 de persoane detin in mod legal arme neletale. Din acestea, 110 s-au prezentat deja la IPJ Vrancea pentru a primi permisul de arma, conform noilor modificari legislative. Comisarul Vasile Ochean spune ca o singura persoana nu a primit acest document pentru ca nu a trecut testul psihologic. Pina pe 17 septembrie si ceilalti "pistolari" trebuie sa se prezinte la IPJ pentru a depune documentele necesare in vederea obtinerii permisului de port arma. Pe linga cazierul judiciar, detinatorii de pistoale cu bile de cauciuc, cu aer comprimat si cu gaze trebuie sa prezinte la Biroul Arme, Explozivi si Substante Toxice si o fisa medicala si un aviz psihologic din care sa reiasa sa sint sanatosi. Politistii le atrag atentia vrincenilor ca portul ilegal de arma este considerat infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la un an, iar uzul nejustificat sau ilegal al armelor neletale este infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.