Ultima oră

Evidenta Populatiei spune ca nu face vize pentru fraude

Iulia Crețu
22 mai 2008 1027 vizualizări
Democratii au acuzat marti PSD-ul ca ar "obliga" Serviciul sa dea vize de flotant anumitor persoane pentru a umfla scorul la alegeri

Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanelor (SPCJEP) s-a autosesizat cu privire la comunicatul de presa al PD-L Vrancea din data de 20 mai, in care formatiunea politica acuza PSD-ul ca se foloseste de acest serviciu "pentru a face vize de flotant cu date retroactive pentru a putea frauda alegerile locale". Cei care se ocupa cu aplicarea stampilei de flotant pe buletinul diferitelor persoane neaga vehement acuzatiile. "Precizam ca la Panciu s-au facut aproximativ 20 de vize de flotant pentru fotbalistii echipei de fotbal a orasului, fiind programate sa se aduca si alte persoane", scria pe 20 mai Biroul de Presa al PD-L Vrancea. Serviciul de Evidenta al Populatiei s-a sesizat si a emis ieri o replica la comunicatul democratilor prin care neaga aceste acuzatii. "Conducerea Serviciului s-a autosesizat cu privire la informatiile de presa aparute si a efectuat verificari de fond la serviciul public respectiv. In urma controlului a reiesit faptul ca vizele de resedinta pentru jucatorii echipei de fotbal a orasului Panciu au fost solutionate in data de 21 ianuarie 2008, cu respectarea prevederilor legale in vigoare", a declarat Neculai Cojocaru, comisar sef de politie si directorul executiv al SPCJEP. Seful de la Evidenta Populatiei adauga faptul ca pina in prezent, institutia pe care o conduce nu a primit semnale ca "reprezentantii primariilor ar fi exercitat presiuni asupra lucratorilor acestor servicii pentru a incalca normele legale". (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.