Ultima oră

Lipsa pazei la firme, sanctionata de politisti

Raluca Manolache
19 mai 2008 637 vizualizări
Administratorii unitatilor economice din judet nu sint preocupati de paza imobilelor in care functioneaza.

Acest aspect a fost constatat de lucratorii Serviciului Politiei de Ordine Publica care au desfasurat, de la inceputul acestui an, o actiune de evaluare a masurilor de securitate implementate. Politistii au ajuns in 3.207 unitati economice, precum centre comerciale, magazine, agentii loto-prono sau de pariuri sportive, depozite de marfuri, baruri, banci sau statii peco. In urma verificarilor au fost aplicate 244 sanctiuni contraventionale in valoare de 71.350 lei. "De asemenea, au fost constatate sapte infractiuni la Legea nr. 333/2003, in localitatile Homocea, Jaristea si Vidra, privind instalarea unor sisteme tehnice de alarmare antiefractie, fara licenta", spun politistii de la Ordine Publica. Conform legislatiei in vigoare, agentii economici au obligatia de a lua toate masurile necesare pentru a asigura paza unitatilor. In functie de valoarea bunurilor pe care le detin, agentii economici pot asigura paza cu persoane specializate, pot instala alarme antiefractie, ce trebuie achizitionate de la firme licentiate in domeniul tehnic. "Recomandam ca sistemele de alarma antiefractie instalate la unitatile economice sa fie conectate la dispeceratele societatilor specializate, care asigura interventia la obiectiv pe plan local, in caz de efractie", afirma politistii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.