Ultima oră

Mars pe doua roti la Focsani

Raluca Manolache
12 mai 2008 1092 vizualizări
Impatimitii vehiculelor pe doua roti si-au dat intilnire simbata la Focsani u motociclistii au turat motoarele la maximum pentru a demonstra ca si ei sint participanti la trafic

Zeci de impatimiti ai vehiculelor pe doua roti au fost prezenti simbata la Focsani unde au defilat pentru a le transmite conducatorilor auto ca si motociclistii exista in trafic. La aceasta manifestare au participat motociclistii celor doua cluburi din judet, "Road Eagles" si "Waderrers", dar si colegii lor din Galati si Buzau. Marsul a pornit din cartierul Sud si a continuat pe principalele Bulevarde din Focsani unde impatimitii de motoare au impartit fluturasi prin care le-au cerut soferilor sa ii lase sa se bucure de pasiunea lor, dar si de viata. "In fiecare an organizam astfel de actiuni, ce au un rol de prevenire pentru ca fenomenul moto s-a extins foarte mult, dar si numarul accidentelor din pacate. Vom imparti pliante impreuna cu politistii de la circulatie prin care incercam sa le aratam celor din trafic ca si noi existam", a afirmat Catalin Busca, presedintele clubului "Road Eagles". Actiunea a fost organizata impreuna cu lucratorii de la Serviciul Rutier, care au fost prezenti si ei in trafic. Politistii au impartit peste 1200 de pliante prin care le-au adus la cunostinta motociclistilor ca au obligatia de a purta in trafic casca de protectie, dar si care sint riscurile la care se supun daca circula cu viteza mare. "Ne bucuram pentru initiativa motociclistilor din Vrancea si sintem alaturi de ei. Mesajul este foarte simplu «Respectati - ne in trafic» pentru ca in ultima perioada numai in judetul Vrancea doi motociclisti au fost gravi raniti pentru ca alti conducatori auto nu le-au acordat prioritate. Speram ca dupa aceasta actiune numarul accidentelor grave sa scada", spune subcomisarul Daniel Fatu, seful Politiei Rutiere. Marsul a atras atentia trecatorilor care s-au oprit pentru a admira pentru citeva secunde puterea motoarelor. "Imi plac foarte mult motoarele si este o parada impresionanta. Ar trebui sa se faca mai des astfel de actiuni pentru ca sint bine venite. Si soferii ar trebui sa fie mai atenti in trafic, dar si cei care se afla pe motociclete pentru ca de multe ori merg cu viteza mare", a afirmat Cristian Mocanu. Pe parcursul lunilor mai si iunie politistii vor implementa un program de prevenire a accidentelor datorate vitezei excesive si a abaterilor comise de motociclisti, atit in orase, cit si in mediul rural. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.