Ultima oră

Bebelus aruncat in hazna de mama sa

Ziarul de Vrancea
9 mai 2008 820 vizualizări
O femeie din comuna Bolotesti si-a aruncat bebelusul in WC dupa ce a nascut u ulterior, "mamei" i s-a facut rau, fiind internata in stare grava la Spitalul Judetean u politistii vor stabili daca fatul a fost nascut viu sau mort u femeia ar putea fi acuzata de pruncucidere

Trupul fara viata al unui nou nascut a fost gasit ieri in haznaua casei unei familii din satul Gagesti, comuna Bolotesti. Politistii au fost anuntati in legatura cu acest caz de medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" din Focsani, care s-au ocupat de femeia care a dat nastere copilului. Elvira Paun, 37 ani, a fost adusa in stare grava la Spitalul Judetean de o ambulanta, fiind internata la sectia Anestezie Terapie Intensiva. Chiar daca se simtea foarte rau, femeia a reusit sa le spuna medicilor ca si-a lasat nou-nascutul in latrina din curtea casei. "A fost adusa cu retentie de placenta si soc hemoragic. A primit diagnosticul de lehuzie imediata dupa nastere la domiciliu", a declarat Oana Racu, purtator de cuvint la Spitalul Judetean. Cu toate ca a dat nastere unui copil, familia si prietenii nu stiau ca Elvira Paun este gravida. Nici sotul acesteia, Georgel Paun nu era la curent cu faptul ca femeia urma sa aiba un copil. "Am aflat ca ii este rau de la fiica mea, care m-a sunat si mi-a spus ca a fost dusa cu ambulanta la spital. Am vorbit cu ea la ora 23.00 si mi-a spus ca ii este rau, dar nu a vrut sa mearga la spital. Nu mi-a spus nimic, nu stia ce s-a intimplat. Cred ca nici ea nu a stiut ca este insarcinata ", a precizat Georgel Paun. Se pare ca femeia a incercat sa ascunda faptul ca este insarcinata, spunindu-le oamenilor ca s-a ingrasat si ca tine in acest sens o cura de slabire. "Era o femeie linistita. Nu mi-am dat seama ca este insarcinata", a spus unul dintre vecini. Si Nicoleta Adriana Latcan, o vecina a femeii, a povestit ca a vazut-o cu un ilic mai gros pe ea, dar nu a crezut ca este insarcinata, ci doar ca s-a ingrasat. "Acum am auzit ca a fost insarcinata. A lucrat acum trei luni de zile la magazinul din sat si i-am spus ca s-a ingrasat, dar ea mi-a zis ca tine cura de slabire. Am ramas foarte surprinsa de ceea ce s-a intimplat. Nu stiu ce s-ar fi putut intimpla", a afirmat Nicoleta Latcan. Elvira Paun mai are patru copii, trei baieti si o fata.


Viu sau mort?


La casa Elvirei Paun s-a deplasat o echipa operativa de la IPJ Vrancea, dar si procurorul criminalist de la Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea. Oamenii legii au constatat ca femeia a nascut o fetita si urmeaza sa vada care au fost cauzele care au dus la decesul bebelusului. "Din primele cercetari facute la fata locului am identificat un cadavru, un fat. Din cercetarile ulterioare vom stabili conditiile in care a decedat. Vom vedea daca fatul a fost nascut viu sau mort si daca acesta ar fi fost viabil in cazul in care s-ar fi nascut viu", a afirmat procurorul Paul Mihaila. La fata locului, anchetatorii au gasit mai multe lucruri murdare de singe. Politistii au ridicat din casa o plapuma, o patura, dar si mai multe obiecte de imbracaminte, toate patate de singe. Corpul micutei a fost transportat la SML Vrancea, unde medicii legisti urmeaza sa stabileasca daca bebelusul s-a nascut viu sau mort, precum si daca a fost o nastere la termen sau prematura. Daca se va stabili ca micutul a fost nascut viu si ar fi avut sanse sa traiasca, Elvira Paun ar putea fi acuzata de pruncucidere. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.