Ultima oră

Filmul de la padoc aduce Protectia Animalelor la Focsani

Iulia Crețu
24 apr 2008 1062 vizualizări
Filmul de groaza de la padocul de ciini maidanezi ai Primariei Focsani, situat linga groapa de gunoi de la Golesti, aduce Federatia pentru Protectia Animalelor din nou in oras.

Imaginile socante prezentate de reprezentantii locali ai PNL la inceputul acestei saptamini determina organizatiile care lupta pentru drepturile animalelor din tara sa ia masuri. Imaginile filmate de un cetatean care s-a dus sa-si recupereze ciinele prins de hingheri arata animalele in agonie aruncate de gardieni direct in tomberon, dar si pe medicul Alexandru Sandu care intra in contact cu animalele fara a-si lua masuri de protectie. Acest lucru in conditiile in care zona a fost declarata a fi in carantina din cauza rabiei. Presedintele Federatiei Romane pentru Protectia Animalelor, Mircea Serbanoiu, va fi prezent astazi la Focsani pentru o noua serie de discutii cu autoritatile locale. Acesta crede ca primaria eutanasiaza pe ascuns ciinii pe care ii aduna din oras si este decis sa faca o plingere penala direct la instanta de judecata, dat fiind ca autoritatile sanitar-veterinare nu au luat masuri, in ciuda reclamatiilor facute. De la inceputul anului prietenii animalelor fara stapin au fost de mai multe ori in orasul nostru pentru a determina schimbari in comportamentul dezinteresat al autoritatilor, dar si pentru implementarea altor conditii, legale, in gestionarea problemei ciinilor vagabonzi. Cu toate ca imaginile filmate de amatori la padocul de la Golesti au facut inconjurul municipiului si au ajuns si sub ochii edilului Decebal Bacinschi, acesta nu a emis nici un punct de vedere oficial. Nepasarea si solutiile inumane adoptate in aceasta problema ar putea cintari destul de greu in defavoarea sa la numararea voturilor de la alegerile din vara. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 20 ore, 6 minute, 7 secunde
Barbari,cine sa-i prinda pe cei care abandoneaza animalele,nu ai cum.Taranii aduc cainii si pisicile la oras,parintii iau animalele cat sunt mici apoi cand dau de greu(NORMAL SUNT GREU DE INGRIJIT)le citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.