Ultima oră

Un comisar grabit sa isi ocupe functia la Garda de Mediu

Iulia Crețu
13 mar 2008 1372 vizualizări
Cu toate ca decizia de numire in functie nu a ajuns de la Bucuresti, liberalul focsanean Petre Nitu s-a grabit ieri sa dea primele declaratii de presa in calitate de... "viitor" director

Primavara aduce nerabdare in rindul sefilor de institutii. Deja anuntatul viitor director de la Garda de Mediu Vrancea si-a luat in serios functia pe care urmeaza sa o ocupe si s-a prezentat ieri la intilnirea cu presa. Cadrul, unul extrem de propice: actiunile de plantare de puieti de Ziua Garzii de Mediu in cartierul ANL-SUD. Evident, interviurile date reprezentantilor mass-media au fost acordate de Petre Nitu, candidatul unic al concursului insa, deocamdata, fara functie, din moment ce de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici nu a primit validarea. Mai mult, surse neoficiale din cadrul Comisariatului Vrancea al Garzii spun ca al lor coleg pe probleme de mediu de la Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea, Petre Nitu, a inspectat biroul de sef inca de marti, imediat dupa sustinerea ultimei probe de concurs. Acesta era evident sigur pe reusita sa. Ieri, in timp ce comisarii de la mediu impreuna cu angajati de la Directia Silvica si Directia de Dezvoltare plantau zecile de puieti de frasini, viitorul sef statea in fata camerelor de luat vederi. "S-au plantat 74 de puieti de frasini, vor mai urma astfel de actiuni. Scopul acestei actiuni este acela de a asigura o perdea de protectie impotriva zgomotului si traficului de pe centura Focsaniului. De asemenea, se doreste imbogatirea stratului de oxigen pentru locuitorii municipiului. Ziua Garzii de Mediu este o sarbatoare cu efect de constientizare despre ceea ce inseamna mediul pentru sanatatea si traiul nostru. Vrem sa evitam limitarea spatiilor verzi", ne-a declarat Petre Nitu, nu inca director la Garda de Mediu Vrancea.


Comisarii au plantat 74 de copacei


In acelasi timp, comisarii erau linga blocurile ANL si plantau citiva puieti de arbori si declarau ca astfel de actiuni au mai avut loc. Reusita lor este insa pusa la indoiala de reactia oamenilor care fie distrug copaceii, fie ii smulg din pamint si ii muta pe proprietatile lor de la tara. Reprezentanta Directiei de Dezvoltare si Spatii Verzi din cadrul Primariei Focsani, Otilia Topala, a mentionat ca din sutele de rasaduri si plante puse de anul trecut prin tot municipiul, in aceasta primavara au mai ramas citeva zeci. Aceasta a completat ca pina acum s-a pus accent pe inverzirea cartierului SUD, unde au fost plantati 300 de arbori, in locul plopilor defrisati in urma cu doi ani. "Am plantat 300 de arbori, mai mult in cartierele SUD si ANL pentru ca acum doi ani am avut acea actiune de defrisare a plopilor si am dorit sa repopulam. Din pacate ne confruntam cu distrugerea si furtul a ceea ce plantam. Anul trecut ne-a disparut din intreg Focsaniul 80% din materialul dendrologic. Numai aici, la ANL am avut 270 de tufe de trandafiri, acum daca mai sint 30", a precizat dezamagita si Otilia Topala, sef Spatii Verzi. Reprezentanta Directiei de Dezvoltare a mentionat ca in zona de centura a municipiului, linga blocurile ANL se da dovada si de neglijenta din partea locatarilor. Daca in cartierul SUD oamenii se ingrijesc de gradinitele din jurul blocurilor, in "cochetul" cartier al Tinerilor nu e pus nici macar gazon in fata balcoanelor. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 20 ore, 37 secunde
Unde naiba l-au gasit liberalii? Baiatul asta,cand era strungar la ISEH,a fost prins de maistru masturbandu-se in WC.
, acum 739399 zile, 20 ore, 37 secunde
N-am stiut ca este labagiu dar stiu ca pute de-ti ia nasul!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.