Ultima oră

Oprisan e nemultumit ca Bacinschi a dat liber la uciderea ciinilor

Iulia Crețu
6 mar 2008 828 vizualizări
Nemultumirile vis-a-vis de vinatoarea impotriva ciinilor comunitari din Focsani si criticile impotriva celor care au dat ordin de "foc" vin nu numai din partea asociatiilor de protectie a animalelor, dar si din partea presedintelui Consiliului Judetean, Marian Oprisan.

Presedintele CJ cere primarului sa extinda adapostul de linga rampa de gunoi

Intr-un comunicat de presa remis redactiei noastre acesta se arata dezgustat de cum au ales autoritatile, printre care si primarul PSD si colegul sau, Decebal Bacinschi, sa actioneze dupa descoperirea vulpii bolnave de rabie de pe strada Cotesti. Cu privire la "macelul gratuit" pornit impotriva celor 60 de ciini fara stapin, Oprisan solicita Consiliului Local si primarului Bacinschi "sa ia de urgenta masuri pentru extinderea adapostului existent si crearea tuturor conditiilor necesare pentru ca toti ciinii fara stapin din Focsani sa fie adunati si ingrijiti de un personal calificat". "Dincolo de faptul ca odata aplicata aceasta masura ar duce la disparitia ciinilor de pe strazile municipiului nostru si, implicit, a vinatorii de acest gen, nu trebuie ignorat nici faptul ca astfel se va crea cadrul prin care orice iubitor de animale va putea sa-si aleaga un companion de care sa aiba grija", scrie Biroul de Presa al CJ Vrancea. Nemultumirea lui Oprisan se indreapta nu numai asupra lui Bacinschi, dar si catre prefectul Dragos Mircea, pe care-l acuza ca ar avea "instincte criminale" pentru ca a dat un ordin de impuscare a maidanezilor, sau catre Ionel Duta, seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Seful CJ aminteste ca anul trecut in Parlament s-a adoptat o lege care pedepseste gesturile de cruzime impotriva animalelor. "Este inadmisibil ca o institutie care avea obligatia de a asigura zona supusa carantinei sa treaca direct la o sadica vinatoare a unor fiinte nevinovate, pe motiv ca ar putea fi bolnave", mai declara Oprisan. (I. CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 19 ore, 31 minute, 44 secunde
E greu de crezut ca unul din edilii nostrii chiar vrea acest lucru,masuri europene si respectarea legii.Daca e cu adevarat bine intentionat,atunci speram ca domnul Oprisan, sa nu se opreasca la citeste integral
, acum 739399 zile, 19 ore, 31 minute, 44 secunde
,,Dupa razboi multi viteji se arata''----simpla gargara
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.