Ultima oră

Ulise va duce razboiul apei reci in contencios

Doina Ganea
6 mar 2008 570 vizualizări
Ulise Grosu cere prefectului sa nu dea aviz de legalitate hotaririi de Consiliu Local privind majorarea pretului la apa in Focsani

Inginerul Ulise Grosu, fostul angajat al SC ENET SA Focsani, cunoscut pentru razboiul dus pentru stabilirea unui pret pe care il considera corect la apa rece din Focsani, cere prefectului Dragos Mircea sa nu dea aviz de legalitate hotaririi Consiliului Local din luna ianuarie prin care s-a aprobat majorarea pretului la apa rece. Potrivit adresei inaintate, la inceputul acestei luni, Prefecturii Vrancea, Grosu considera ca justificarile CUP SA referitoare la obligativitatea majorarii pretului printr-un contract cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) nu au acoperire in plan real, deoarece aceasta majorare nu s-a facut in ultimii doi ani, iar contractul cu BERD-ul nu s-a anulat. De asemenea, inginerul mai sustine ca, potrivit art. 13, alin. 1 din Legea 241/2006, autoritatile locale pot respinge tarifele elaborate de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) si aprobate prin ordin al presedintelui acesteia. "Din cauza ingineriei financiare descoperite prin care s-a crescut nejustificat pretul la metrul cub de apa livrata populatiei, in anul 2006 si 2007 nu a mai fost majorat pretul la apa, incalcindu-se atit contractul cu BERD, cit si alte legi in vigoare, dar atita timp cit CUP a achitat ratele scadente la BERD nu a fost nici o problema. Datorita acestei cresteri nejustificate, conducerea CUP isi permite sa nu factureze canalul pentru apa calda si se «smardoieste» cu ENET prin instante judecatoresti, sub indrumarea domnului primar. Desi reiese clar ca ponderea energiei electrice in pretul de productie al apei a scazut in ultimii 10 ani de la 56% la 13%, s-a solicitat si aprobat o noua majorare a pretului la apa rece. Avind in vedere cele de mai sus va rog sa nu aprobati majorarea pretului la apa, deoarece contractul BERD nu mai poate fi o justificare pentru acoperirea incompetentei manageriale a conducerii CUP, iar noi, cetatenii municipiului, platim un pret nejustificat de mare pentru un mc de apa livrat de CUP", se arata in epistola catre Prefectura a inginerului Ulise Grosu. Acesta ne-a declarat ca, daca solicitarea sa nu va fi solutionata favorabil, va ataca decizia Consiliului Local in contencios administrativ. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.