Ultima oră

Batalie pe islazul comunei Bolotesti

Doina Ganea
26 feb 2008 841 vizualizări
Subventiile in euro pentru 820 de hectare de pasune au devenit o miza importanta pentru crescatorii de animale din Bolotesti u nou infiintata Asociatie a Crescatorilor de Animale asteapta verdictul consilierilor locali pentru a primi in administrare islazul comunal

Membrii Asociatiei Crescatorilor de animale de la Bolotesti, infiintata pe 13 februarie, se tem ca nu vor primi in administrare islazul comunei. Acestia isi pun insa sperantele in alesii locali care se vor reuni saptamina aceasta in sedinta ordinara. "Noi am depus potrivit legii o solicitare la Primaria Bolotesti pentru a primi in administrare cele peste 800 ha de pasune cit are comuna. Speram ca proiectul sa fie votat saptamina aceasta, deoarece el a fost initiat cu aprobarea tuturor consilierilor locali. Acum ramine de vazut daca vor fi sau nu de acord. E vorba ca noi anul trecut am pierdut 50 de euro/ha subventie daca n-am avut asociatie. Asa spune legea ca subventiile pentru ameliorarea pasunilor se dau numai asociatiilor locale. Totul este sa ne dea in administrare pasunile", a declarat ieri presedintele Asociatiei Crescatorilor de Animale din Bolotesti, Virgil Dinu. Potrivit acestuia, Asociatia este prima de acest fel din Bolotesti, cu un numar de 6 membri fondatori si 200 de membrii inscrisi. Temerea fondatorilor Asociatiei este ca in curind va mai fi infiintata inca o astfel de asociatie, care se pare ca il are in spate pe primarul comunei Bolotesti, Stefan Sichin. Oamenii cred ca, daca saptamina aceasta nu va fi aprobata de catre consilierii locali cererea Asociatiei Crescatorilor de Animale din Bolotesti, inseamna ca se asteapta infiintarea altei asociatii controlata de primarul comunei. "Stim sigur ca s-a facut documentatia pentru constituirea unei asociatii. Acum oamenii primarului, angajati prin primarie sau neamuri de-ale lui, umbla prin sat sa inscrie oamenii in asociatia noua. Dar noi care am infiintat primii Asociatia si am depus primii cererea avem prioritate in acordarea unei suprafete de imas pentru administrare. E vorba de bani foarte multi primiti ca subventie. Pentru 820 ha de islaz, cit are comuna, Asociatia primeste de la Uniunea Europeana prin APIA peste 40.000 de euro anual", a sustinut presedintele Sindicatului Taranilor PROPACT din Bolotesti, Costel Ichim. Conform declaratiilor membrilor fondatori prezenti ieri la sediul PROPACT din Focsani, Asociatia Crescatorilor de Animale de la Bolotesti este afiliata Asociatiei Crescatorilor de Taurine Vrancea, care a cerut saptamina trecuta Primariei Bolotesti sa precizeze suprafata de islaz incredintata spre administrare pentru a calcula sumele cuvenite din subventiile ce vor fi acordate pentru anul 2008. Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Animale de la Bolotesti, Virgil Dinu, ne-a precizat ca daca membrii Consiliului Local se vor opune acestui proiect va deschide actiune in contencios administrativ pentru nerespectarea legii si incalcarea unor drepturi. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.