Ultima oră

Chiciura a pus stapinire pe Vrancea

Ziarul de Vrancea
15 ian 2008 926 vizualizări
Promoroaca a dat peste cap retelele de alimentare cu energie electrica u ieri, la ora 15.00, mai ramasesera nealimentate 21 de localitati u oamenii acuza ca stau de 24-48 de ore fara lumina, fara a primi vreo explicatie despre cauza deranjamentelor

Zona de nord a judetului, dar nu numai, este paralizata din cauza problemelor cauzate de chiciura, la nivelul retelelor electrice. Chiciura se produce prin condensarea umezelii din aer depunindu-se pe ramurile copacilor, pe conductorii liniilor electrice sau pe alte obiecte de pe sol. Liniile de tensiune medie si joasa s-au lasat sub greutatea chiciurei, astfel ca sute de familii au ramas in bezna. In municipiul Adjud, dar si in localitatile invecinate, echipele de la Electrica au intervenit de zor dar fara prea mult spor pentru a remedia situatia. Cu toate acestea, socurile de curent au fost la ele acasa. Iar in unele situatii, oamenii chiar se pling ca stau de cel putin 24 de ore fara electricitate, fara macar a primi vreo explicatie in privinta cauzei deranjamentelor. "De simbata, duminica, sint probleme incontinuu. Avem lumina o ora, apoi cade iar. Sunam la Electrica si ei habar nu au, nu e posibil asa ceva! Sint patru blocuri in aceasta situatie, printre care 28 si 29 din parcul CFR Adjud. Aseara, la Ruginesti, oamenii aveau deja 50 de ore de cind nu aveau curent electric. Cum sa stam atit pe intuneric, fara sa se faca nimic?", ni s-a plins nemultumit un adjudean. "E a patra zi de cind stam pe intuneric, cite o ora-doua. Acum avem deja 24 de ore de cind s-a intrerupt curentul", ne-a spus si Octavian Popa din Boghesti. La Adjud, foarte mult au avut de suferit bolnavii, care nu au putut sa-si procure retetele compensate si gratuite din cauza imposibilitatii farmacistilor de a utiliza calculatorul. Nici lucratorii din administratia locala nu au putut elibera documentele solicitate de cetateni. Si traficul a fost ingreunat, dar fara a exista probleme. "Drumurile sint practicabile, probleme sint pe linia Goghesti- Corbita -Tanasoaia, unde chiciura a pus probleme mari celor de la Electrica, in special, si mai putin noua. Noi nu am inregistrat accidente rutiere grave", ne-a declarat seful Politiei din Adjud, Ionel Bitca.


21 de localitati inca in bezna


Din cauza fenomenelor meteorologice deosebite, care au dus la depunerea de chiciura pe retelele electrice, zeci de localitati vrincene sint inca fara curent electric. Ieri dimineata, la ora 9.00, erau afectate 64 localitati, printre care Dumbraveni, Dumitresti, Chiojdeni, Jitia, Vintileasca, Panciu, Fitionesti, Movilita, Straoane, Boghesti, Tanasoaia, Slobozia Bradului, Coroteni, Cornetu, Modruzeni, Ruginesti, Adjud. Doua linii electrice aeriene de medie tensiune (LEA MT) erau total afectate, 8 LEA MT partial afectate si 192 posturi de transformare nealimentate. De asemenea, se inregistrau 45 deranjamente individuale si 17 deranjamente colective in Negrilesti, Spinesti, Gologanu, Codresti, Jorasti. Conform datelor furnizate de reprezentantii Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) Focsani, in urma interventiei pe teren a 22 echipe de la SDEE si de la Agentia de Intretinere si Servicii Energetice (AISE) Focsani, la ora 15.00 mai ramasesera nealimentate total sau partial 21 localitati care apartin comunelor Ruginesti, Rastoaca, Suraia, Boghesti, Tanasoaia. în statia de 110 Kv Glavanesti care apartine EON-Moldova echipamentul unui transformator era defect, estimindu-se inlocuirea acestuia in cursul zilei de ieri, in jurul orei 17.00. "Se actioneaza prompt, echipele de lucru sint in numar de 22 cu 65 electricieni. Ne cerem scuze consumatorilor afectati si speram sa fie in scurt timp realimentati cu energie electrica", a precizat Mariana Trif, purtatorul de cuvint al SDEE Focsani. Pe parcursul zilei de ieri au continuat socurile de tensiune, care s-au resimtit si in municipiul Focsani. (M. BESLEAGA, A. M. CANTIA. C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.