Ultima oră

Canalul Pastravariei Lepsa ar mai putea crea probleme

Camelia Stănilă
9 ian 2008 1176 vizualizări
Potrivit SGA, inundarea caselor de vacanta s-a petrecut in contextul unor podete construite necorespunzator, dar si lipsei modernizarilor la Pastravarie

Canalul ce alimenteaza Pastravaria Lepsa, care a inundat 31 de case de vacanta la sfirsitul lunii decembrie, ar putea crea din nou probleme, odata cu venirea primaverii. Dumitru Diaconescu, directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Vrancea, a precizat ca institutia monitorizeaza situatia, insa la ora actuala apa intrata in curtile vilelor a format o calota de gheata si nu se stie ce se va intimpla la topirea acesteia. "Nici proprietarii nu au respectat acolo zona de protectie fata de canal. In plus, s-au facut si trei podete necorespunzatoare, prea joase, care se formeaza cu formatiuni de gheata, naboi. Aceasta a fost problema acolo, nu gunoaiele, caci apa este foarte curata. Oamenii chiar o utilizeaza pentru adapatul animalelor si chiar uz menajer. De altfel, apa a iesit si s-a revarsat prin copcile facute de acestia", a explicat Dumitru Diaconescu. Directorul SGA a adaugat si faptul ca, in mod normal, principala sursa de alimentare a Pastravariei este riul Putna, si nu piriul Lepsa. Lipsa modernizarilor din partea administratorului Pastravariei, mai exact Directia Silvica Focsani, isi spune insa cuvintul. "Exista un bazin de alimentare din Putna, insa nu functioneaza un stavilar, astfel ca alimentarea se face din Lepsa. Daca vor sa pastreze Pastravaria, cei de la Directia Silvica trebuie sa faca si modernizari, caci au cam ramas in urma. Pina nu se adinceste canalul sau nu se face o priza subterana, prin tuburi, acolo problemele se pot repeta", a mai completat Dumitru Diaconescu. In aceasta perioada, formatiunile de lucru ale SGA lucreaza si la defrisari ale vegetatiei si degajarea albiilor, atit pe Susita, pe Rm. Sarat la Dumitresti sau pe Siret, in zona Maicanesti. "Cu resturile de vegetatie lemnoasa crescuta in albii se confectioneaza fascile, ce ne sint utile la apararile de maluri", a precizat directorul SGA Vrancea. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.