Ultima oră

Sotii Mazareanu, inmormintati cu onoruri militare

Dan Chiriac
7 ian 2008 3924 vizualizări
Cei doi copii, Mircea si Gabi, si-au mingiiat parintii pe frunte tot drumul pina la cimitir u in timpul trecerii cortegiului funerar, focsanenii s-au oprit din drum si au aflat despre tragicul accident in care au murit sotii Silvia si Viorel Mazareanu

Sotii Silvia si Viorel Mazareanu, care si-au pierdut viata in tragicul accident rutier produs in a doua zi a anului 2008, in dreptul localitatii Cotesti, au fost inmormintati simbata la prinz. Dupa o slujba religioasa tinuta de cinci preoti in capela din incinta Brigazii 282 Mecanizate "Unirea Principatelor", unde au fost depuse sicriile celor doi, cortegiul funerar s-a pus in miscare catre Cimitirul Nordic. In ciuda frigului patrunzator, sute de rude, colegi, prieteni sau necunoscuti, dar si zeci de masini, i-au condus pe ultimul drum pe nefericitii soti. Multi focsaneni s-au oprit din drumul lor si au intrebat ce s-a intimplat, vazind ca masina armatei transporta doua sicrie. Din cind in cind se auzea soptind "Dumnezeu sa-i ierte!". Cei doi au lasat in urma doi baieti, Gabriel, de 22 ani, agent de politie la Galati si Mircea, de 19 ani, subofiter la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea, unde lucreaza pe echipajul de descarcerare. Fiecare dintre baieti a avut grija, pe tot drumul, de cite unul dintre sicriile parintilor lor. Copiii sotilor Mazareanu s-au imbarbatat reciproc, incercind pe cit se poate sa treaca peste tragedia abatuta asupra lor, mingiindu-si pentru ultima oara parintii pe frunte. Alaturi de cei doi copii au luat parte la inmormintare rudele sotilor Mazareanu, printre care si matusa Silviei, la care decedatii si-au petrecut Revelionul. "Cind ati plecat de la mine v-am urat drum bun, acum va spunem drum bun pentru totdeauna!", a strigat femeia in momentul in care sicriile erau coborite in groapa.


"Faceti ca Mircea si Gabi sa fie impreuna"


La slujba de inmormintare au luat parte colegii si prietenii sotilor Mazareanu. Un ultim omagiu le-a adus celor doi si generalul Catalin Tomescu, seful Brigazii 282, dar si primarul comunei Slobozia Bradului, Valerica Zamfirescu, care a fost coleg de serviciu, in armata, cu lt. col. Viorel Mazareanu. Muzica militara de la Garnizoana Focsani a intonat tot drumul marsuri funebre, iar militarii au executat mai multe salve de focuri de arma in momentul in care sicriile au fost coborite in groapa. Cei doi soti isi vor dormi somnul de veci unul linga altul in Cimitirul Nordic. "Chiar si dupa greaua incercare la care este pus odata cu disparitia parintilor, sper sa-l facem pe Mircea sa treaca peste aceasta durere cit mai repede. Fac apel la cei ce il cunosc sa-i aratam ca-i sintem alaturi in aceste momente de criza. Rog autoritatile locale sa faca ceva ca fratele lui sa fie cit mai aproape de casa cu serviciul pentru ca, zic eu, familia Mazareanu (cei 2 muritori) doar o singura dorinta mai aveau: sa-l aiba si pe fiul cel mare, Gabi, cit mai aproape... Mai mult ca niciodata cei doi trebuie sa fie impreuna de acum inainte!!!", scrie un prieten de familie pe site-ul Ziarului de Vrancea. Teribilul accident s-a produs pe 2 ianuarie, cind autoturismul Renault condus de Viorel Mazareanu a derapat, a intrat pe contrasens si a izbit frontal un autoturism Ford cu numere de Anglia, pe E 85, in dreptul localitatii Cotesti. In urma impactului, sotii Mazareanu au decedat pe loc, in timp ce ocupantii celeilalte masini au fost raniti. Cei trei supravietuitori se simt bine, dar mai au nevoie de ingrijiri medicale. Nefericitul eveniment s-a petrecut in timp ce familia Mazareanu se intorcea acasa de la Ploiesti, unde sarbatorise Revelionul la rude. Motivul reintoarcerii grabnice a familiei in Focsani era sarbatorirea zilei de nastere a Silviei, care in ziua fatidica implinea 51 de ani. Lt. Col. (r) Viorel Mazareanu iesise la pensie de trei ani, de la Unitatea Militara 1270, in timp ce Silvia Mazareanu era contabil la UM 01548. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.