Ultima oră

Banii gasiti pe strada nu au fost revendicatI

Dan Chiriac
5 ian 2008 755 vizualizări
Citeva mii de euro isi asteapta inca proprietarul u banii vor intra la bugetul de stat daca nu vor fi revendicati timp de un an

Nici o persoana nu a revendicat pina acum miile de euro gasite pe strada de un profesor in ultimele zile ale anului trecut. Pe data de 27 decembrie 2007, profesorul Bogdan Ciubotaru, de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" din Focsani, a predat la Politie o suma mare de bani, gasita pe strada, in timp ce isi plimba copiii. Dascalul a cerut si ajutorul reporterilor nostri pentru identificarea proprietarului, caruia doreste sa-i returneze banii. Bogdan Ciubotaru are 35 de ani si este profesor de informatica, dar in ciuda salariilor mici din invatamint nici nu i-a trecut prin cap ca si-ar putea insusi banii. "Pina in prezent nimeni nu a solicitat suma de bani. Conform legislatiei in vigoare, banii au fost depusi intr-un cont special la banca, unde vor sta un an de zile. Daca in aceasta perioada nimeni nu-i revendica motivat, atunci banii vor intra la bugetul de stat", ne-a precizat comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei vrincene. Pentru ca banii sa nu ajunga pe miini nepotrivite, nu vom da publicitatii detalii legate de suma exacta de bani, locul sau obiectul in care au fost gasiti. Profesorul Bogdan Ciubotaru nu a cerut nimic in schimbul gestului sau, insa ar dori sa fie anuntat in momentul in care proprietarul va intra in posesia banilor. De altfel, el s-a interesat periodic daca banii au fost revendicati. "Poate ca persoana care a cerut banii nu a citit presa si sper sa afle pina la urma. Este pacat ca acesti bani sa ajunga la buget, poate cel care i-a pierdut are mare nevoie de ei", ne-a spus Bogdan Ciubotaru, care ne-a sunat ieri la redactie. Cine stie ca a pierdut citeva mii de euro in preajma Anului Nou pe o strada din Focsani poate sa ceara amanunte la Politie, fiind insa obligat sa precizeze zona, suma de bani, tipul bancnotelor si obiectul in care au fost gasiti banii. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.