Ultima oră

Confectionerii de la Incom si-au pastrat primele

Camelia Stănilă
21 dec 2007 1468 vizualizări
Salariatii de la Incom- Vranco si Euroconf Industrial au batut ieri palma cu conducerea celor doua companii.

Ieri, sindicalistii au batut palma cu conducerea fabricii, in urma medierii de la Directia Muncii

Confectionerii si-au pastrat beneficiile salariale mult dorite, alaturi de un salariu de 600 lei incepind din ianuarie 2008. Desi cu o seara inainte sindicalistii au primit propunerea de a prelungi vechiul contract colectiv de munca pe 3 luni, timp in care sa se poarte noi negocieri, salariatii nu au acceptat oferta si n-au inchis conflictul de munca pina nu li s-au satisfacut revendicarile. Astfel, reprezentantii celor doua parti au ajuns ieri la mediere, la Directia Muncii, unde directoarea Cezarina Leca a cedat si a acceptat reinnoirea contractului colectiv de munca in forma solicitata de angajati, inclusiv cu primele, care atingeau 140 lei prima de Craciun, 60 prima de vacanta si 22 lei cadourile pentru copii. "A trebuit sa ajungem aici ca doamna Cezarina Leca sa spuna «da» pentru tot ce am cerut. Am discutat putin in contradictoriu, i-am reamintit ca oricum era imputernicita de patron sa acorde o crestere de 5%, care nu era conditionata de pierderea celorlalte drepturi. Nu am cerut decit reinnoirea contractului colectiv de munca de la 1 ianuarie, nici nu puteam scadea sub minimul stabilit de lege. Pina la urma am reusit. Azi-miine salariatii vor merge in fabrica si-si vor lua banii si tichetele de masa", a afirmat liderul de sindicat de la Incom-Vranco, Toader Arcalean. Acesta a adaugat ca, asa cum e si logic, salariatii nu vor fi platiti pentru aceasta perioada in care nu au lucrat. Confectionerii vor intra insa in vacanta de astazi si pina pe 7 ianuarie, cu ocazia sarbatorilor der iarna. Directorul general al societatii, Cezarina Leca, a refuzat sa faca orice fel de declaratii presei, pentru a explica refuzul de a negocia, din ultimele zile, si acuzatiile aduse de membrii de sindicat. Prim-vicepresedintele BNS, Matei Bratianu, nu a mai ajuns la medierea de ieri, desi discutiile s-au aminat cu o ora pentru ca acesta sa soseasca la Focsani. Negocierile s-au incheiat insa inainte de ora 12.00, astfel ca Matei Bratianu a discutat cu oamenii in fata fabricii de confectii. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.