Ultima oră

Grevistii Incom vin azi in Piata Unirii

Doina Ganea
19 dec 2007 678 vizualizări
Protestatarii de la Incom Vranco se muta astazi in Piata Unirii. Primarul Decebal Bacinschi a solutionat ieri favorabil cererea grevistilor de a protesta in centrul orasului.

Desi initial sindicatul de la Incom Vranco solicitase aprobarea unor manifestari pentru joi, 20 decembrie, s-a convenit devansarea termenului cu o zi, pentru a nu perturba deschiderea oficiala a Oraselului Copiilor. "Era normal sa le acordam oamenilor dreptul la protest. Comisia a decis ca grevistii pot protesta in Piata Unirii in intervalul orar 13.00 -15.00. E mai corect si legal asa fata de actiunea acestora de a manifesta in strada, asa cum s-a intimplat luni, cind au blocat strada Cuza Voda. Ei au cerut aprobare initial pentru joi, dar cum avem deschiderea Oraselului Copiilor am convenit ca manifestarea confectionerelor sa aiba loc miercuri", ne-a declarat Decebal Bacinschi. Asa cum s-a anuntat cu o zi in urma, liderul sindicatului Incom Vranco, Toader Arcalean, presedintele BNS Vrancea, Dumitru Adam, inspectorul sef al ITM, Victoria Diaconu si seful Directiei de Munca si Solidaritate Sociala, George Costin, s-au intilnit ieri dimineata la poarta fabricii, unde au incheiat si un proces-verbal. Cum sindicalistii prezenti ieri la sediul societatii nu au gasit pe nimeni din conducerea fabricii si nu au avut cu cine discuta, acest fapt a fost consemnat in documentul constatator. Potrivit liderului BNS, Dumitru Adam, procesul verbal va sta la baza unei actiuni in instanta declansata de sindicalisti pe marginea conflictului de munca. Dupa mitingul de protest de astazi, liderii sindicalistilor de Incom Vranco se vor intilni miine, in jurul orelor 10.00, la comisia de mediere a conflictului de munca din cadrul DMSS Vrancea. Se pare ca la mediere va participa si primvicepresedintele BNS, Matei Bratianu. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.