Ultima oră

Medicii de familie nu acorda credit CAS

Cristina Palade
11 dec 2007 744 vizualizări
Medicii s-au obisnuit sa fie trasi de urechi la fiecare intilnire la care este invitata si presa u acestia au fost atentionati sa aduca raportarile la sediul CAS pina pe data de 17 decembrie, altfel banii aferenti serviciilor prestate vor fi returnati la Ministerul Sanatatii

Medicii de familie s-au declarat satui de promisiunile multiple ale conducerii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS), motiv pentru care, ieri, au fost prezenti in numar redus la intilnirea cu reprezentantii bancii sistemului sanitar, organizata la sediul Inspectoratului Scolar. Din cei 155 de medici aflati in contract cu CAS Vrancea, doar 50 de medici au fost prezenti la intilnirea cu Mihai Copaci, presedintele CAS, si cu Emanuela Georgescu, director relatii contractuale. Medicii s-au obisnuit sa fie trasi de urechi la fiecare intilnire si si-au motivat lipsa prin programul incarcat de la cabinete. Principala tema de discutie de ieri a vizat tot eternele raportari pe care trebuie sa le efectueze la timp in fiecare luna. "Termenele in contracte nu sint respectate de catre cei mai multi dintre dumneavoastra. Doar 80-90 de medici au adus raportarile pina acum. Trebuie sa intelegeti ca si noi sintem conditionati de raportarile catre CNAS", a tinut sa le precizeze Emanuela Georgescu. Astfel, directorul de relatii contractuale le-a cerut celor prezenti sa efectueze aceste raportari pina pe data de 17 decembrie, urmind ca CAS sa deconteze serviciile medicale in primele 15 zile ale lunii decembrie, iar diferenta in ianuarie 2008. In conditiile in care medicii nu vor aduce raportarile la timp si CAS nu va deconta aceste servicii, banca sistemului sanitar este nevoita sa returneze catre Ministerul Sanatatii banii alocati judetului nostru. De asemenea, de acest lucru se va tine cont si la stabilirea bugetului pe anul viitor. "Pina pe data de 17 ale lunii trebuie sa aduceti raportarile pentru serviciile medicale prestate, pe capitatie sau pe programul de evaluare deoarece tot ceea ce s-a repartizat pe judet pe medicina primara trebuie sa se cheltuiasca pina la sfirsitul anului pentru o executie bugetara buna", a mai adaugat directorul Emanuela Georgescu. Tot la aceasta intilnire, medicii prezenti au tinut sa aminteasca oficialilor CAS Vrancea despre laptopurile pe care nu le-au primit de sase luni si despre eterna problema a adeverintelor care atesta calitatea de asigurat si pentru care batrinii sint purtati pe drumuri de la o institutie la alta. "Am fost la Directia de Finante pentru a lua o adeverinta pentru un batrin de 81 de ani care sufera de un handicap si nu are alti apartinatori pentru a se ingriji de el. De acolo nu au vrut sa-mi elibereze aceasta adeverinta pe loc, spunindu-mi sa vin a doua zi. Va dati seama ca daca asa mi-au facut mie, unui batrin ce poate sa-i faca?", i-a intrebat pe oficiali sanitari un medic din Dumitresti. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.