Ultima oră

Cu ochii pe hotii de brazi

Mihaela Beșleagă
4 dec 2007 619 vizualizări
Mai sint citeva saptamini pina la mult asteptatele sarbatori de iarna, iar autoritatile au constatat deja ca furturile si taierile ilegale de brazi au luat amploare.

Numai in ultimele doua saptamini au fost descoperiti pe drumurile judetului mai multi hoti de brazi. In acest sens, s-au intensificat controalele pentru depistarea celor care vor sa faca din Craciun o afacere prin taierea si vinzarea ilegala a pomilor. Controalele, care vor continua pina pe 1 ianuarie 2008, realizate de Directia Generala de Control Silvic si Cinegetic, impreuna cu Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic si Vinatoare, Regia Nationala a Padurilor Romsilva, ocoalele silvice private, Politia si Jandarmeria, vizeaza recoltarea, circulatia si comercializarea pomilor de Craciun. Pomii trebuie recoltati doar din plantatii specializate, cum este cea de la Panciu in Vrancea, sau din semintisuri neutilizabile, cum este cazul padurilor batrine. Brazilor destinati comercializarii pentru Craciun li se aplica din acest an niste timbre asemanatoare celor care se utilizeaza pentru tigari sau bauturi alcoolice. "Pe teritoriul Romaniei, pomii de Craciun cu provenienta legala se identifica individual prin aplicarea sigiliilor crotalii, care se fixeaza intre primele doua verticile de la baza. Actiunea de crotaliere a pomilor de Craciun recoltati pe teritoriul tarii se va desfasura de ocoalele silvice. Pentru pomii de Craciun recoltati pe teritoriul tarii, transportul si comercializarea acestora se face pe baza avizelor de insotire in care se consemneaza provenienta si documentul de provenienta", mentioneaza specialistii silvici. în situatia in care nu sint respectate prevederile legislatiei in vigoare, vor fi aplicate sanctiunile prevazute de lege. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.