Ultima oră

Colonelul Paul Rotaru - noul sef al Urgentelor

Dan Chiriac
29 nov 2007 1935 vizualizări
Colonelul Paul Rotaru este noul inspector sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea. Ofiterul a promovat concursul care s-a desfasurat la inceputul acestei saptamini, la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, la Bucuresti.

Ofiterul a cistigat concursul la care a luat parte si purtatorul de cuvint al institutiei, lt. col. Jenica Lazar

Comisia de examniare, formata din trei genrali si un reprezentant al Prefecturii Vrancea, i-a examinat pe cei doi candidati, colonelul Paul Rotaru, care a obtinut nota 9.19, si lt. col Jenica Lazar, cu nota 7,26. Colonelul Paul Rotaru urmeaza a fi numit in zilele urmatoare, prin ordin al ministrului, in functia obtinuta. "Imi propun sa duc mai departe perioada de perfectioanre a inspectoratului, sa-i initiem asa cum trebuie si sa-i profesionalizam pe noi subofiteri si ofiteri, astfel incit sa reusim sa rezolvam cu bine orice problema de situatii de urgenta aparuta in judet", ne-a spus ieri colonelul Paul Rotaru. Colonelul a mai avut o incercare sa ajunga sef al ISU Vrancea in anul 2005, dar a fost devansat de colonelul Ghoerghe Tepes, cel care a devenit si primul conducator al noi infiintatei structuri provenite din uniunea dintre Pompieri si Protectia Civila.


De la Vase Emailate, la Pompieri


Colonelul Paul Rotaru s-a nascut pe 17 mai 1954 in comuna vasluiana Dumesti. A absolvit Facultatea de Chimie Industriala, iar o perioada a lucrat la Fabrica de Vase Emailate din Focsani. Din anul 1985, Paul Rotaru a lucrat la Grupul de Pompieri ca inspector civil de specialitate, iar in 1991 a obtinut si haina militara dupa un an de activitate la Grupul de Pompieri din Ialomita. In anul 1992, acesta s-a intors la Focsani ca ofiter inspector de prevenire, iar in 1996 a devenit loctiitor al comandantului pentru prevenirea incendiilor. In perioada 2005 - 2007, colonelul Paul Rotaru a fost adjunct al inspectorului sef. Pina la numirea in functie a colonelui Rotaru, colonelul Janica Bordeanu, aflat interimar la conducere, va continua sa fie seful inspectoratului. Ulterior, postul de prim-adjunct va reveni lui Janica Bordeanu, iar cel de adjunct va fi scos la concurs. Cele doua servicii din cadrul inspectoratului sint conduse in prezent de colonelul Ninel Bajenaru - Protectia Civila si colonelul Aurelian Nanu - prevenirea si stingerea incendiilor. Cei doi, alaturi de lt. col. Jenica Lazar, ar putea fi candidati pentru functia de adjunct al inspectoratului. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.