Ultima oră

Galerie foto!!!Colindele au răsunat pe scena Teatrului Municipal “Mr. Gh. Pastia” din Focşani

Alexandra TĂTARU
18 dec 2016 3441 vizualizări
Patru ansambluri corale s-au reunit pe scena Teatrului Municipal “Mr. Gh. Pastia” din Focşani pentru a oferi spectatorilor momente înălţătoare, emoţionante


Festivalul Naţional “Pastorala”, Ediţia a XVI-a, s-a desfăşurat sambătă seară la Teatrul Pastia şi a reunit  pe scenă patru din cele cinci corale invitate, din judeţele limitrofe Vrancei. Cu un repertoriu bogat de colinde tradiţionale şi universale, membrii coralelor au transformat teatrul municipal într-un centru emoţional. “Această nouă întalnire cu promotorii muzicii tradiţionale din această zonă s-a vrut o bucurie pentru toţi spectatorii şi iubitorii de muzică, pentru că întodeauna muzica ne uneşte, ne ajută să comunicăm mai bine, mai ales colinda, muzica izvorată din inima poporului roman şi din inima creştinului”, a spus Dumitru Săndulachi, dirijor al Corului de Cameră Pastorala şi iniţiator al festivalului. La eveniment au participat cunoscutele Coruri „Camerata” din Brăila, Corul „Neagu Ionescu” din Buzău, precum şi coralele din Vrancea, respectiv „Pastorala” şi „Ştefan Andronic” din Vulturu. Festivalul a fost prezentat de actriţa Paula Grosu şi organizat de Asociaţia „Pastorala” cu sprijinul Primăriei şi Consiliului local Focşani, Asociaţiei Naţionale Corale din Romania,  Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei şi Ateneul Popular Focşani.


Colindele au fost cantate şi de spectatori


Din repertoriul invitaţilor nu au lipsit colindele aranjate de compozitorii romani, dar nici cele din repertoriul universal, în limba franceză, engleză şi germană. În deschiderea serii, Corul „Ştefan Andronic” din Vulturu, dirijat de maestrul Dumitru Săndulachi, a oferit publicului cateva surprize. Au ales să cante colinde profane, nestilizate şi armonizate de compozitori, culese din satul Maluri. În continuare, colinde cu mesaj către public au fost interpretate de Corul „Camerata” din Brăila, dirijat de prof. Paraschiva Moise, de Corul mixt ortodox „Neagu Ionescu” din Buzău, dirijat de Cristian Gianin Oprea, iar spre final Corul „Pastorala” din Focşani, dirijat de Dumitru Săndulachi, a determinat publicul să aplaude şi să cante la unison. Toate coralele reunite pe scenă au cantat „O ce veste minunată” împreună cu publicul, transmiţand în acest mod urările tradiţionale cu împliniri, sănătate şi speranţă. Invitaţii au primit flori, diplome, colaci, oferite de Ateneul Popular, prin intermediul directorului Valentin Gheorghiţă. De asemenea şi spectatorii au primit covrigi şi mere, astfel încat toată lumea s-a bucurat de spiritul Crăciunului. „Aşa cum noi am slobozit colinda pentru dumneavoastră, să nu uitaţi şi dumneavoastră să deschideţi uşa colindătorilor, lucru din ce în ce mai rar în ziua de azi, din păcate”, a îndemnat Valentin Gheorghiţă la final. (Alexandra TĂTARU)


Foto: Corul “Camerata” din Brăila


Foto: Corul “Neagu Ionescu” din Buzău


 Foto: Corul “Ştefan Andronic” din Vulturu


 Foto: Corurile reunite au cantat cu publicul “O ce veste minunată”

 


Foto: Corul “Pastorala” din Focşani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.