Amenzi de la DSVSA
Luna trecută, Direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toată ţara, inclusiv din Vrancea, au desfăşurat activităţi de control în unităţile din industria agroalimentară. “Unităţile din industria agroalimentară controlate desfăşoară activităţi pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare — alimentare, seminţe, legume -fructe. Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii”, se arată într-un comunicat. La nivel naţional, s-au efectuat 7.236 controale, fiind acordate 115 avertismente precum şi 127 amenzi în cuantum de 166.500 lei. În Vrancea, s-au dat amenzi de 2.400 lei pentru nerespectarea normelor privind întreţinerea instalaţiilor, utilajelor şi ustensilelor de lucru, nerespectarea condiţiilor de depozitare, ambalare şi etichetare necorespunzătoare. De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate. (I. CREŢU)